Fyra tankar efter 1-1 mot QPR
Michael Cooper, Ben Waine och Callum Wright efter matchen (Foto Bob Wright / GoS)

Efter 550 minuter utan hemmamål på Home Park lyckades Argyle äntligen spräcka nollan - och rädda en poäng hemma mot QPR.

En svängig och nervös match
Det var kanske ingen överraskning att matchen inte blev en uppvisning i orädd anfallsglad fotboll. Båda lagen är ju i omedelbar fara att åka ur The Championship med en handfull omgångar kvar. Ingen vill göra ett ödesdigert misstag i en sådan match.

Under första halvleken hände det i princip inget alls framför målen - två försiktiga lag kände på varandra lite grann.

Det öppnade dock upp sig något i andra halvleken och båda lagen hade sina chanser, tills QPR lyckades kämpa in en boll med kvarten kvar. Det påminde mycket om Bristol Citys segermål för en vecka sedan, briljant räddning av Michael Cooper, sedan rensning på mållinjen, sedan mål på tredje försöket. Argyle fick inte bort bollen helt enkelt.

Där och då såg det riktigt mörkt ut, men med fem minuter kvar lade Adam Randell in en bra hörna. Målvakten Begovic var ute och försökte boxa, men missade bollen som tog i veteranen Albert Adomahs knä och in i eget mål via stolpen. Hårt bevakad av Mustapha Bundu som såg ut som om han hade gjort målet själv...

Var sitt skitmål med andra ord. Argyle hade mycket boll i slutet och försökte forcera för segermål, men det var ungefär rättvist med 1-1 sett till matchen som helhet.

Chanserna i övrigt - Argyle med de flesta, QPR med den bästa
Trots ett svagt ingripande vid målet hade Begovic räddat sitt lag flera gånger innan dess. Morgan Whittaker försökte skruva en frispark oväntat mot första stolpen, men målvakten lyckades sträcka ut sig och tippade den precis till hörna trots att han var i position för inlägg. Bali Mumba hade en bra match och fick iväg ett par skott på mål från utanför straffområdet, den ena var riktigt stenhårt och det var imponerande att Begovic hann reagera.

Målvakten hade även en dos tur när han träffade Ryan Hardie när han försökte rensa, och bollen föll så när i gapet på Callum Wright som hade fått friläge.

Men matchens miss stod QPRs Paul Smyth för. En blixtsnabb kontring och passning mellan Argyles backar ledde fram till att han fick skottläge precis framför Michael Cooper utan några backar i närheten. Han drog till med maxkraft från nära håll och Cooper gjorde reflexräddning. Riktigt bra räddning också men det kändes som om en målvakt inte ska få chansen i ett sådant läge.

Argyle hade svårt att skapa riktigt vassa chanser
Det känns fortfarande hackigt och Argyles skapade inget riktigt farligt. Kreativiteten finns inte där riktigt, av kanske föreståeliga skäl. Men med Whittaker och Mumba i laget är ett briljant mål utifrån alltid en möjlighet, frågan är om man kan lita på det med bara fyra matcher kvar.

Man ser i för sig varför QPR har lyckats så bra på bortaplan framförallt på sistone. De är väldigt välorganiserade i försvaret och de kontrar blixtsnabbt när de väl erövrar bollen.

Nöjd med en poäng?
Efter kvittering i 85:e minuten kändes det som en lättnad att inte förlora. Men på papper var detta kanske den lättaste återstående matchen och man lyckades inte ta tre poäng.

Redan på fredag är det dags för andra TV-matchen på en vecka - när serieledarna Leicester kommer till Home Park. Det ska ju inte vara någon snack, men Leicester är konstiga just nu och torskade igår mot nedflyttningskonkurrenten Millwall som innan dess hade sett rätt värdelösa ut i en rad matcher mot bottenlagen. Risk nu att de tar ut sin revansch på oss, för inte kan väl Leicester torska mot två bottenlag på tre dagar? Men som tur är kan vad som helst hända i Championship...