Home Park, 2024-02-14 20:45

Plymouth - Coventry
2 - 2

Fem tankar efter 2-2 mot Coventry
Matchens lirare Adam Randell - redo för frisparken på 95 minuter... (foto Bob Wright /GoS)

Argyle tappade segern i sista övertidsminuten i dimman på Home Park igår. Det blev en öppen och underhållande match och hemmalaget var närmare segern än sina playoffjagande motståndare.

Brustna hjärtan på Alla Hjärtans Dag...
Efter 95 minuter av 96 stod Argyles Adam RandellAdam Randell över en frispark strax utanför Coventrys straffområde med ställningen 2-1 (se bild). Man tog för givet att segern var bärgad, men på något sätt blev det inte så.

Hur ska man förhålla sig i en sådan situation? Som supporter vill jag oftast att spelaren skjuter, men allt som oftast är "game management" huvudtanken. Det blir ju dumt om man skjuter i muren eller i famnen på målvakten och det blir en snabb kontring.

Argyle satsade på hörnflaggan och Randell passade till Bali MumbaBali Mumba, som blev av med bollen direkt. Det blev en kontring, och en taggad Mumba hann ikapp Coventrys Haji Wright nere vid kortlinjen - och sprang in i honom. En billig men framförallt onödig frispark resulterade.

Mumba visste sedan inte om han skulle bilda mur eller ha ett öga på backen som hängde vid straffområdeskanten. Han gjorde något mittemellan och bollen sköts in hårt och lågt. Inlägget blockerades av Mickel MillerMickel Miller, tog på Randells rygg, Liam Kitchings ben och studsade in i mål. Trippelstyrning från frisparken och 2-2 med matchens sista spark. Helt otroligt och kändes såklart som en förlust.

En rolig och välspelad match
Coventry är ett bra lag och det var mycket mer underhållande än bortamatchen mot samma motstånd under november. Medan bortalaget hade mer bollinnehav stod Argyle för de vassaste chanserna.

Första halvleken var dock chansfattig. Alfie DevineAlfie Devine försökte på volley från straffpunkten när det såg ut som om han hade tid att ta ner bollen, medan för Coventry nickade Matt Godden utanför när det verkade lättare att göra mål - säsongens miss på Home Park hittills!

Argyle tog sedan ledningen i andra halvleken efter ett mönsteranfall - Devine friställde Adam Randell som bröt in i straffområdet och hittade den inrusande Morgan WhittakerMorgan Whittaker som satte sitt 17:e mål för säsongen från nära håll.

Det blev sedan kvitterat efter en snabb kontring från Coventry. Oturen grinade Argyle i ansiktet igen eftersom Conor HazardConor Hazard producerade en bra parad från Ellis Simms hårda skott, men returen föll rakt till Simms som inte kunde missa.

Några minuter senare stod det 2-1 när Mickel Miller stormade fram längst vänsterkanten och producerade ett hårt inlägg som styrdes i eget mål av Coventrybacken Bobby Thomas. Och så stod det fram till 96:e minuten sedan...

Många minuter för våra nya wingbacks
Det blev första ligamatchen från start för båda vänsterbacken Lino SousaLino Sousa och högerbacken Matthew SorinolaMatthew Sorinola, båda värvade i januari. Båda gjorde bra ifrån sig och det kändes stabilt på båda kanter. Efter 60 minuter byttes de ut till förmån för Miller och Mumba och medan Miller producerade 2-1 målet stod Mumba för en del risker och får ta på sig huvudansvaret för 2-2 målet tyvärr. Han verkar fortfarande leta efter en roll som passar honom i det här laget.

Det blev inget för Adam ForshawAdam Forshaw som skadade sig mot Sunderland senast, så Adam Randell spelade defensiv mittfält bredvid Darko GyabiDarko Gyabi. Han fick en assist för 1-0 målet och vann matchens lirare också.

Tabellen ser ändå helt ok ut
Trots två bortkastade poäng så ligger Argyle kvar på 15:e plats med sina 37 poäng. Det är 8 poäng ner till sträcket, men mycket bättre målskillnad och en hängmatch jämfört med QPR i 22:e.

Spelar man så här tillräckligt ofta kommer Argyle inte att åka ur.

Snart dags igen
Nästa besökare på Home Park är Leeds United, för fjärde gången denna säsong och tredje denna månad.

Matchen blåses igång 13:30 på lördag svensk tid, blott 60 timmar efter att denna slutade. Den visas live på Viaplay.

Det kändes bra med en del rotation och att varken Ryan HardieRyan Hardie eller Morgan Whittaker spelade hela matchen. Matcherna duggar ju väldigt tätt just nu.