Plymouth - Cardiff
3 - 1

Fem tankar efter 3-1 mot Cardiff
Ryan Hardie och Mickel Miller - bäst på plan idag

Efter en skakig inledning var det sedan inget snack. Argyle dominerade andra halvleken kraftigt och borde egentligen ha vunnit med fler mål till sist. 4 nyförvärv fick göra hemmadebut och bidrog på var sitt sätt men det var en skotsk skyttekung med flera år i laget som stal showen!

Hardies bästa match för Argyle
Ryan Hardie har nu spelat i exakt tre år i Plymouth Argyle. Han värvades när laget kämpade mot nedflyttning till League Two. Denna säsong ser han bättre ut än någonsin, dessutom på en högre nivå, och idag måste ha varit hans bästa match för klubben.

Först satte han kvitteringen efter en halvtimme med ett snyggt vinklat skott efter inlägg från Devine.

Sedan tog han emot Whittakers pass i början av andra halvleken med ryggen mot mål och flera försvarare omkring sig. Han lyckades ta sig loss och sedan skjuta i mål från snäv vinkel med sådan kraft att målvakten Jak Alnwick inte hann röra händerna mot bollen.

Sedan löpte han fri efter en bra passningssekvens och rullade in Whittaker som punkterade matchen till 3-1. Han hade också kunnat ha flera andra assist till Whittaker.

I 90:e minuten jagade han ännu en boll men orkade inte mer och kollapsade till marken framför hemmafansen i Devonport End - och fick en stående ovation!

10 mål från 22 matcher nu. Får han spela EM för Skottland under sommaren?

Whittaker hade en sämre dag - ändå mål och assist
Morgan Whittaker har ryktats iväg till diverse Premier League klubbar under veckan för många miljoner pund. Än så länge är han vår spelare och var på rätt plats för att sätta 3-1 med ett behärskat avslut.

Han kunde och kanske borde haft hattrick dock - han missade precis bollen framför öppet mål i första halvleken och borde ha satt 4-1 i slutet när han kom ensam med målvakten och försökte skruva in den i krysset när en enkel bredsida såg ut att kunna ge bra resultat.

Miller också bra - och Mumba bättre på högersidan
Lösningen på wingback frågan - där ordinarie Kaine Kesler Hayden försvann under veckan - blev att flytta Bali Mumba över till högersidan och återintroducera Mickel Miller på vänsterkanten.

Man kan nog konstatera att det blev dubbelt lyckat. Miller är snabb och bollskicklig och driver laget framåt - han producerade många bra inlägg idag, även om han också blev varnad efter världens sämsta filmning i straffområdet!

Mumba har haft det svårt på sistone men såg ut att trivas bättre på högersidan - han är trots allt högerfotad. Han kombinerade bra med Whittaker och det blev färre felpass än på sistone.

Vågat med fyra nyförvärv från start
Man höjde ögonbrynen något i början när det visade sig att 4 av 5 nyförvärv skulle starta matchen. Och under första halvtimmen - där laget låg under efter 10 minuter - såg det ut som om alla var nervösa och inte kände varandra överhuvudtaget.

Ashley Phillips kanske kunde gjort det bättre med Cardiffs mål - en hörna träffade honom i bröstet och landade vid Perry Ngs fötter - han måste ha sett det väldigt sent. Men han var i övrigt godkänd, lyckades blockera ett skott vid Cardiffs bästa läge i andra halvlek och hade en del i tredje målet också.

På mittfältet tog Adam Forshaw över defensiv mittfält från Jordan Houghton - tufft för Houghton som har spelat bra. Men Forshaw visade klassen och varför han har spelat så många säsonger i PL. Han känns som exakt vad Argyle behöver där.

Alfie Devine fick en assist till Hardies första mål och hade några bra sekvenser - han blir nog bättre när han blir varm i kläderna. Darko Gyabi var också han energisk och får helt klart godkänd också.

För att inte glömma den femte i Matthew Sorinola - som spenderade hela matchen på bänken men bjöd på en vild segerdans framför Devonport End i slutet som uppskattades mycket!

Cardiff skapade väldigt lite - Bulut på väg att avgå?
Med Cardiffögon var inte den här matchen så uppmuntrande. De skapade extremt lite och kunde vara glada att det bara blev 1-3. De har många skador just nu och har än så länge inte rekryterat.

För andra veckan i rad fick matchen ett oväntat efterspel när Cardifftränaren Erol Bulut sade i radio att han var missnöjd med "allt" just nu och att han kanske inte skulle avsluta säsongen. Lät lite som om han trodde att han skulle få pengar att spendera under fönstret men att det sedan inte blev så. Klubben började ju säsongen starkt och såg ut som playoffkandidater men har haft det svårt på sistone och såg mer ut som nedflyttningskandidater idag. De har nog för många poäng redan inspelade för att det ska bli ett riktigt hot tror jag - och om Aaron Ramsey återvänder snart kanske han kan lyfta dem igen.