2024-01-06 16:00

Plymouth - Sutton United
3 - 1

Fem tankar efter 3-1 mot Sutton United (FA Cup)
Whittaker och Kesler-Hayden firar 3-1 målet i slutet (Foto Bob Wright / greensonscreen)

Fem tankar efter 3-1 mot Sutton United (FA Cup)

Det var långt ifrån Argyles bästa prestation för säsongen men de tog sig vidare till fjärde omgången efter visst besvär mot League Two-laget Sutton. Nya tränaren Ian Foster tog en aktiv del i matchen till sist och kunde börja sin tränarkarriär med en seger.

Whittaker frälsar Argyle igen
Morgan WhittakerMorgan Whittaker hade inte sin bästa match -  många saker han försökte med lyckades inte och han såg extremt frustrerad ut långa stunder. Det måste vara ett hårt slag för honom att Finn Azaz har lämnat för Middlesbrough.

Men när det såg ut som om det kunde sluta 1-1 och bli omspel i London så fixade han en straff som Ryan HardieRyan Hardie förvaltade till 2-1. Sedan punkterade han matchen i slutet med ett lobbskott över målvakten. 

Han kliver helt enkelt fram när det behövs.

Scarr fungerar inte i fyrbackslinje
Lewis GibsonLewis Gibson - utan tvekan lagets bästa back denna säsong - fick vila denna match. Dan ScarrDan Scarr bildade därmed mittbackspar med Brendan GallowayBrendan Galloway. Medan Galloway utstrålade lugn och hade bra koll på motståndarna hade Scarr en jobbig dag.

Han såg oerhört slö ut när Suttonforwarden Lee Angol vände bort honom och sköt in kvitteringen i början av andra halvleken. Han slog även ett par stycken felpassningar som säkert hade ställt till det mot bättre motstånd.

Det känns tyvärr som om Argyle behöver en ny mittback - man kan inte ha en kille som bara kan nicka bort höga bollar. Scarr var en hjälte i League One ifjol men det är kanske dags att erkänna att vi behöver uppgradera för Championship.

Issaka med från start
17-åriga Freddie IssakaFreddie Issaka gjorde sin första match från start - och istället för att spela längst fram där han mest har hoppat in fick han ersätta Bali MumbaBali Mumba på vänsterkanten.

Efter en nervig början där han blev av med bollen några gånger och hade svårt i fysiska dueller fick han helt klart godkänt. Han var inblandad i uppspelet till första målet och fick beröm av Ian FosterIan Foster efteråt som sade att han säkert får flera chanser under våren. 

Mumba i sin tur bytte av honom under andra halvleken och var helt under isen igen. Svårt att säga vad felet är där men han är helt ur slag just nu. Vi får hoppas att Foster kan diagnosticera det problemet och att Mumba kan kliva fram igen.

Cundle gör mål och assist - i sin sista match?
Luke CundleLuke Cundle fick axla Finn Azaz-rollen som offensiv mittfältare. Han var först på returen och satte 1-0 efter att Callum WrightCallum Wrights skott räddades av målvakten. Sedan väggspelade han med Whittaker när denna fälldes för straffen. 

Precis som Azaz är Cundle bara på lån dock, och många rykten säger att redan imorgon kan han vara på väg bort. Wolves ryktas återkalla honom för en försäljning, och de flesta ryktena placerar honom i Steven Schumachers Stoke.

Det kan därmed snart råda svår brist på offensiva mittfältare hos Argyle. Ovannämnde Wright kanske står näst på tur men övertygade tyvärr inte i denna match. 

Foster lärde sig nog mycket
Ian Foster kom in i klubben för sent för att ta ut laget för matchen och presenterades för sina nya spelare bara ett par timmar innan avspark. Han bestämde sig dock att leda laget från sidlinjen och bestämde bytena själv. 

Det känns ändå som om matchen borde ha visat upp för honom båda vad laget kan och vad den behöver bli bättre på. Hade Argyle dominerat och vunnit med 5-0 hade han kanske inte lärt sig lika mycket.

Redan idag har han första rekryteringsmötet och vi hoppas att han blir snabbt varm i kläderna och att klubben lyckas rekrytera det som behövs innan fönstret stänger i slutet av månaden.
 

Geoff Bache2024-01-07 10:42:00
Author

Fler artiklar om Plymouth