2024-10-03 18:45

Ferencvarosi TC - Tottenham
0 - 0

Ungdomarna visade vägen mot Ferencvaros
Pape Matar Sarr gjorde en fin insats på Spurs mittfält, och han gjorde även Spurs första mål.

Ange Postecoglou gjorde vad han kunde för att det här skulle bli en intressant match. Han ändrade klokt om och gav en hel del ungdomar chansen. Det gav 2-1 borta mot Ferencvaros i Europa Leagues andra gruppspelsomgång.

Europa League är kanske kul ändå. Ange Postecoglou valde att rotera friskt, och ungdomarna fick chansen i offensiven. Det såg väl inte fantastiskt ut hela tiden, men det var i alla fall inte trött. Det är så här som det ska se ut. När saker går rätt kan man kosta på sig att ge ungdomar chansen. I medgång är allt så mycket lättare.

Tottenham kom igång
Spurs har gjort det bra den senaste tiden, och Ange Postecoglou kostade därför på sig att vila ganska många spelare borta mot Ferencvaros. Detta såg ut att straffa sig under matchinledningen, då Spurs inte var riktigt med i matchen och ganska tidigt räddades av en marginell offside. Istället för ett hemmamål så vaknade Spurs till och tog över, och halvvägs in i halvleken höll sig Pape Matar Sarr framme och gjorde matchens första mål. Spurs hade sedan god kontroll under resten av halvleken utan att skapa särskilt mycket.

I den andra halvleken flyttade hemmalaget inledningsvis upp positionerna något. Men Spurs hittade tillbaka. Tiden gick, Timo Werner brände nåt friläge, och sen bytte Postecoglou in ett gäng stjärnor. Sedan hände inte mycket alls, innan Brennan Johnson placerade in 2-0 i matchens slutskede. Det skulle ändå inte bli helt bekvämt, för Ferencvaros tilläts reducera för en nervös övertid. Men mer spännande än så blev det inte. Det blev en ganska bekväm bortavinst tillslut.

Ungdomarna fick chansen
Will Lankshear tog plats på topp. Mikey Moore spelade till höger. Lucas Bergvall fick spela på den viktiga offensiva mittfältsplatsen. Archie Gray spelade en halvlek mittback och en halvlek ytterback. 19 år, 17 år, 18 år och 18 år. Rutinerade Sarr, nyss fyllda 22 år, gjorde Spurs första mål. Inhopparen Johnson, 23 år, gjorde Spurs andra mål. Framtiden är ljus.

Mål: 0-1 Sarr (23), 0-2 Johnson (86), 1-2 Varga (90)