Försäsong: Indonesia All-Stars - Chelsea 1-8 (0-4)

Chelsea avslutade sin turné runt om Asien med dunder och brak. Ett hemmalag i Indonesia All-Stars stod handfallna och kunde bara se på när Chelsea med fyra mål i vardera halvlek bjöd den frenetiska hemmapubliken på ett målkalas de sent lär glömma.

Asienturnéns avslutande match blev aldrig just det, en match. Chelsea var flera klasser bättre och kunde på en bördig och ojämn hemmaplan i den varma kvällen göra bäst de ville med motståndet. Hemmalaget orkade bjuda upp i matchens inledande 20 minuter, sedan var leken slut och de kunde bara se på när motståndet visade sig från sin bästa sida.

Mourinho valde att ta tillfället i akt och experimentera. I stället för formationen 4-2-3-1 som spelats i de två tidigare matcherna, formerades laget enligt en 4-3-3-modell. Utöver det, valdes ynglingen Nathaniel Chalobah som balansspelare på innermittfältet, vilket förpassde Marco van Ginkel ett kliv uppåt i banan. 19-årige Jamal Blackman fick sin andra halvlek i kassen under turnén och framför honom spelade Wallace, Terry, Cahill och Bertrand. Ramires ackompanjerade ynglingarna på innermittfältet och Hazard, Ba och Moses drog i de offensiva trådarna.

Det offensiva lasset drog en för dagen pigg Eden Hazard med bravur. Belgarens tidigare under turnén sviktande insatser var glömda och förlåtna; med sitt irrationella rörelse- och dribblingsmönster hotade Hazard från sin vänsterkant gång på annan. Det var också just han som inledde det kommande målkalaset.

En hörna från Hazards högerfot letade sig fram till John Terry i målområdets bortre del. När kaptenen plockat ned bollen och gick för mål, tog det plötsligt stopp. Två indonesier hade offrat liv och lem för att få stopp på mittbacken, inga medel förbjuda. Tilltaget ledde till en våldtäktsliknande aktion, som renderade i en chans från elva meter – en chans där Hazard inte begick något misstag.

Indonesia All-Stars initialt fröjdande och ickesyniska spel där hemmalaget hotade med ett vasst ytterspel, gick delvis förlorat i och med 1-0-målet. Det motsatta hände Chelsea. Målet trummade i gång det maskineri som verkat tröttkört, och hemmalaget fick efter det inte en syl i vädret. Finurliga och kreativa kombinationer ledde till chanser som borde resulterat – men skärpan fanns inledningsvis inte.

Hazard fortsatte dock att prestera. Belgaren tog sig förbi en, två, tre motståndare, lättade in bollen i straffområdet där Ramires påpassligt väntade och smällde in 2-0 med en halvtimme spelad. Målet fick det tidigare solida försvarsspel (allt är relativt) från hemmalaget att totalt rämna. Bara minuterna efter var Demba Ba framme och påpassligt utnyttjade en målvaktsretur.

Första halvleks avslutande kvart blev en kompromisslös avrättning av indonesisk fotbolls organisation. Gästerna radade upp chans, på chans, på chans. Hazard gavs ett friläge efter en ypperlig genomskärare signerad John Terry. Ramires, Wallace, Ba. Men i stället blev det en fanbärare som rättvist skulle tillsätta gräddet på en redan bra insats.

Ryan Bertrand stod för en bra serv från 40 meter ut. Frisparken prickade Gary Cahill som inte tvekade på vad som skulle göras, och skarvade till en frenetiskt löpande John Terry. Terry som – till Mourinhos uppenbara glädje – i sin tur avslutade halvleken med att sätta bollen i indonesiernas nätmaskor.

Till andra halvlek gavs sju nya spelare chansen att slå laget, mot vilket Liverpool bara gjorde två mål, ytterligare. Och Chelseas mål lät inte vänta på sig. Provspelaren Bertrand Traoré tog efter fem minuter emot en boll från Ivanovic nära offensivt straffområde, vände om på en femöring och, utan till synes vidare, placerade in 5-0 i målvaktens borte hörn, ännu en gång.

90 sekunder därpå ville inte Lukaku visa sig sämre och, trots idog uppvaktning från ett par hemmaspelare, lyckades skarva in 6-0 på Hazards inlägg.

Ytterligare fem minuter senare, var det dags igen. Hazard drog i gång en kontring efter en All-Stars-hörna, hittade en hårt löpande Romelu Lukaku i djupet, som i sin tur hittade en ännu hårdare löpande Ramires utanför offensivt straffområde. Brasilianaren visade ingen pardon när han måttade in lagets sjunde, och hans andra, från straffområdeskanten.

Andraassistet blev Eden Hazards sista aktion. Minuterna efter ersattes just Hazard, Ramires och van Ginkel med McEachran, Feruz och Piazon. Den sistnämnde visade sig på styva linan omgående. Piazon tog emot en bra genomskärare vid hemmalagets kortlinje, avancerade inåt banan och hittade en framångande Lukaku som behärskat placerade in sitt fjärde på tre halvlekar under tiden i Asien.

Men inte heller denna gång fick Chelsea sista ordet. Eller jo, rent tekniskt. Hemmalagets intensiva kantspel bar i slutet av matchen till slut frukt när ett inspel från vänster inte nådde längre än Tomas Kalas, som var oförmögen att hindra bollen från att styras in bakom Mark Schwarzer, till hemmapublikens stora och sympatiserande glädje.

Matchens sista kvart handlade om Lukaku vs. Kurnia Meiga i hemmalagets mål. Den unge belgaren kämpade frenetiskt för sitt tredje för dagen, men Meiga satte stopp. 19-åringen fick nöja sig med fyra mål under tiden i Asien.

Med Asienturnén därmed avslutad återvänder laget hem för några dagars vila, innan de ånyo beger sig ut på vägarna. Denna gång bär lasset av till USA för fyra matcher, innan är dags för Premier League-premiär mot Hull den 18 augusti.

Chelsea (4-3-3): Blackman (Schwarzer h-t); Wallace (Ivanovic h/t), Cahill, Terry (k) (Kalas h/t), Bertrand (Cole h/t); Ramires (Piazon 60’), Chalobah (Essien h/t), Van Ginkel (McEachran 60’); Moses (Traore h/t), Ba (Lukaku h/t), Hazard (Feruz 60’).

Målskyttar: Hazard 21’ str, Ramires 29’, 56’, Ba 32’, Terry 45’, Traore 50’, Lukaku 52’, 66’