Försäsong: Malaysia XI - Chelsea 1-4 (0-3)
Lukaku noterades på nytt i målprotokollet.

Turnétåget rullar vidare. Den andra matchen av tre på lagets Asienturné renderade i seger nummer två. Hemmalaget Malaysia XI vållade inga större problem för ett Chelsea som börjat få upp takten och komfortabelt kunde notera 4-1 och räkna in ännu en seger.

Chelseas ställdes mot den malaysiska ligans mest kapabla spelare i den andra matchen av tre under lagets turné i Asien. I den varma och fuktiga sommarkvällen valde Mourinho att matcha två skilda elvor; ett något yngre och mindre rutinerat garde i den första, och dess motsats i den följande.

Schwarzer inledde första halvleken med Ivanovic, Chalobah och Terry och Bertrand framför sig. Michael Essien och nyförvärvet Marco van Ginkel tog hand om balansrollerna på mittfältet, samtidigt som Hazard, De Bruyne, Traore och Lukaku drog i de offensiva trådarna.

Just för Bertrand Traore, född 1995, som stod för sitt första framträdande i a-lagsdressen, lät sig inte utdelningen vänta. Redan i sjätte matchminuten spräckte han lagets nolla när han förvaltade ett väl slaget inlägg från en kantspringade Kevin de Bruyne, på bästa sätt.

Målet injicerade en smula självförtroende i de båda ynglingarna, som styrde och ställde bäst de ville i matchens inledning. Lagets initialt raka och snabba spel skar stora hål i hemmalagets försvar, vilka Chelsea inte var sena att utnyttja. Hårt kämpande Lukaku gäckade hemmaförsvaret med sin överlägsna fysik, och var gång på annan nära att trycka in något av de många inlägg som var ämnat belgaren.

Men i stället för målskytt, blev Lukaku framspelare. En lång boll från Schwarzer och eget straffområde lyckades den blott 19-årige Lukaku skarva vidare till en av första halvleks förgrundsfigurer i Kevin de Bruyne. Landsmannen de Bruyne valde i sin tur att slå till på halvvolley ett par meter innan hemmalagets straffområde, ett skott som letade sig hela vägen upp i nättaket.

I glädjeruset som följde, deltog emellertid inte målskytten själv. Efter skottögonblicket landade belgaren så pass illa att han fick utgå med en halvtimme spelad och ett sargat knä. De initiala rapporterna pekar emellertid inte på en skada av det allvarliga slaget och de Bruyne kommer stanna kvar i Asien, rapporterar Daily Mail.

I och med skadan, slogs tempot av betydligt. När alla väntade på domarens signal för halvtidsvila, ville Lukaku annat. En väl avvägd löpning från den välvuxne tonåringen skapade fotbollsgodis i kombination med passen från pigge Traore som följde. Lukaku friställdes och kunde utan problem sätta punkt för halvleken med sitt andra för turnén, och lagets tredje för halvleken.

En för dagen underpresterande Hazard och en osynlig van Ginkel blev de enda två spelarna som fick stanna på planen inför den andra halvleken; en halvlek som fortsatte på det redan inslagna spåret. Demba Ba var först ut med att testa den malaysiske målvakten med ett pressat skott, tätt följd av en nick från Eden Hazard.

Ju längre halvleken led, desto lägre sjönk matchens underhållningsvärde. Hemmalaget slog av på tempot än mer, och den tidigare ungdomliga entusiasm som genomsyrat matchen var förpassad till bänken. Josh McEachrans debut på turnén i matchens sista halvtimme var en av de få ljusglimtarna i en annars mörk tillvaro.

Victor Moses lyckades dock fastställa Chelseas målskörd när nigerianen från sin vänsterposition skar in i banan och sköt ett lågt skott förbi den malaysiske målvakten i matchens slutminuter.

Det var dock hemmalaget som skulle få det sista ordet. Ett inlägg från vänsterkanten tvingade Petr Cech i Chelseas mål till ett ingripande vars retur trycktes in av hemmalagets Mohd Fadhli Shas till publikens jubel.

Ashley Cole blev räddande ängel för gästerna i matchens absoluta slutskede, när han rensade en boll från mållinjen i de sista skälvande sekunderna.

Lagets nästa, och för turnén avslutande, match tar plats i Jakarta, Indonesien, den 25 juli, 15:30 svensk tid.

Domare: Nagor Amir Bin Noor Mohamed
Publik: 41,500

Uppställning första halvlek ( 4-2-3-1): Schwarzer; Ivanovic, Chalobah, Terry (C), Bertrand; Essien, Marco van Ginkel; Traore, De Bruyne (Feruz 30’), Hazard; Lukaku

Uppställning andra halvlek (4-2-3-1): Cech; Walace, Kalas, Cahill, Cole; Van Ginkel (McEachran 66), Ramires; Moses, Hazard (Piazon 66), Schurrle; Ba.