Försäsongen

Försäsongen

Charlton inleder under lördagen sitt matchspelande under försäsongen genom ett möte med den lokala förmågan Welling United.

Laget har avverkat sin första träningsvecka sedan man återsamlades på Sparrows Lane och förberedelserna är äntligen igång på allvar inför kommande säsong. I England pratar vi som vanligt om en försäsong som sträcker sig ungefär en månad, så det finns inte utrymme att spilla någon tid. Därmed startar även matchspelandet upp samma vecka som laget är tillbaka i träning. Sammanlagt är sex träningsmatcher inskrivna i kalendern och redan i eftermiddag väntar som sagt den första. 

Först ut är ett lokalderby med Welling United som också förbereder sig för en ny säsong, fast i sjättedivisionen National League South. Detta följs sedan upp med ytterligare ett lokalderby, denna gång mot Dartford FC (8/7) som kommer från Londons östligaste utkant. Orten har samma namn som klubben, det vill säga Dartford, och den tillhör faktiskt grevskapet Kent. Att säsongen inleds med ett par matcher mot några lokala förmågor från de lägre divisionerna hör till vanligheterna i Charltons fall. Dartford FC tillhör för övrigt samma division som Welling United. 

Sedan väntar träningsläger i Spanien, och närmare bestämt Marbella. Där bjuds det på en träningsmatch (14/7) och det i form av ytterligare ett Londonderby. På samma plats befinner sig ligakonkurrenten och nykomlingen Leyton Orient, vilket gav möjligheter för klubbarna att få känna på varandra innan premiären på The Valley som väntar bara några veckor senare. 

När man sedan kommer hem till ön igen efter träningslägret så skruvas nivån upp på motståndet. I de tre träningsmatcherna som följer möter man hårdsatsande League Two-laget Gillingham på Priestfield Stadium i Kent (18/7), sedan följer ett nytt Londonderby - fast ett tufft sådant - på The Den mot Millwall (25/7), och sedan avslutas försäsongen med den första och sista träningsmatchen på The Valley mot skottska Premier League-laget Aberdeen (29/7)

Man har även nu, lite i efterhand, adderat en träningsmatch - den 22/7 - mot National League-laget Wealdstone FC. Ett lag som ett gäng akademispelare från Charlton numera är hemmahörande, senast Charles Clayden och Charlie Barker. Även detta handlar om ett lag i Londons utkanter, fast denna gång de nordvästra. 

UP THE ADDICKSSS!

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2023-07-06 10:40:00
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson