Första intervjun med Potter!
Kan Potter återuppväcka magin i västra London?

Första intervjun med Potter!

Graham Potter är Chelseas nya tränare och nu har klubben äntligen släppt sin första intervju med svenskbekantingen.

“Jag kan inte multitaska”, skämtar Graham Potter, ”det går ju inte att prata pch posera framför kameran samtidigt, det är svårt för mig det där. Jag är ju bara huvudtränare.”

”Det är inledningen på en riktigt spännande period tror jag. Nytt ägarskap som jag är väldigt imponerad av, först som människormen men också av deras vision för klubben och vad de vill göra. Klubbens historia talar för sig själv och det handlar om att försöka skapa det igen men med vår nytappning.”

”Min karriär har gått framåt, jag hade en väldigt bra tid i Sverige, kom tillbaka till Storbritannien och har haft fantastiska upplevelser här också. Men det är kul att kunna ta nästa steg, få jobba med en spännande spelargrupp, tävla i toppen och försöka skapa ett vinnande lag. Det är en enorm möjlighet för mig.”

”Mäktig historia, fantastiska traditioner, en historisk fotbollsklubb helt enkelt. I min ungdom hade Chelsea fenomenala lag och speciellt nu under den moderna eran. Man behöver bara gå runt här (Cobham), man ser bilderna, man ser pokalerna, man ser namnen, det är otroligt. Det är en enorm ära att få vara en del av det här nu.”

”Jag vill att spelarna ska njuta av fotbollen, det är viktigt att man skapar ett lag där spelarna faktiskt tycker om att spela. Det kan sedan skina igenom till supportrarna och den absolut mest betydelsefulla relationen i en fotbollsklubb är ju den mellan spelarna och fansen.”

”Vi gillar att spela på ett balanserat men offensivt sätt. Bra struktur men spelarna måste ändå känna sig fria att kunna ta egna beslut, uttrycka sig själva, vara positiva och spela med stolthet och entusiasm. För det är en fantastisk möjlighet att kunna spela fotboll professionellt. Men nu handlar det om att vinna, att skapa ett lag som kan slåss mot de bästa, som har respekt för varandra, att de är ärliga och jobbar tillsammans. Så jag skulle säga att det är en kombination mellan fotboll och våra värderingar.”

”Jag tror att man måste förstå att de är människor först och främst. Nyckeln är att förstå dem, förstå vad som motiverar dem, förstå vad de är för människor. Därifrån kan man hitta saker att enas om för att kunna skapa relationer, kommunicera effektivt på en daglig basis och bygga respekt, tillit och ärlighet.”

”Jag var väldigt lyckligt lottad som fick den fotbollskarriär som jag hade. Den gav mig många möjligheter och erfarenheter. Efter att jag hade lagt skorna på hyllan studerade jag och kunde då tillämpa det jag hade lärt mig under karriären på de teorier jag läste om. Utmaningar utomlands innebar att jag kunde utvidga mina tankar om mig själv, livet och fotboll. Det var en fantastisk upplevelse och jag tror att det är utmaningar som formar en som människor och får en att växa.”

”Jag har alltid trott att man behöver kliva ur sin bekvämlighetszoon för att kunna bli bättre. Vårt jobb som tränare är att tillåta våra spelare att göra just det. Alla vill utvecklas, alla vill tävla, alla vill vara en del av något. Vårt jobb är att skapa en miljö där allt det där är möjligt.”

”Jag hade en ung familj som gav upp mycket när vi flyttade. Det var ju inte Barcelona eller Monte Carlo, det var Östersund i norra Sverige men samtidigt tror jag att det är vad livet handlar om. Nämligen att ta risker, göra saker som du inte är helt bekväm med för det tillåter dig att växa och utvecklas. Men jag kommer alltid vara tacksam för den erfarenheten jag hade där. Jag blev en bättre person, tränare och det har format mannen jag är idag. En mäktig erfarenhet som jag är oerhört tacksam för.”

”När vi tog över Brighton hade laget precis slutat fyra från botten tror jag. De spelade på ett specifikt sätt och Chris (Hughton) hade gjort ett otroligt jobb med att undvika nedflyttning. Målet var att sänka lagets medelålder, förändra spelstilen och sedan att matcha den med rekryteringen. Alla vet att det är den tuffaste ligan i världen. Om man pratar om hur man övertygar människor att man är på rätt väg så handlar det om att vinna. När man är nere i botten och samtidigt försöker utveckla klubben så är det en stor utmaning.”

”Men vi har lärt oss mycket, alla framgångar och motgångar, hur man tar ansvar när det går dåligt. Men jag tror vi kan använda erfarenheten på ett väldigt bra sätt. Vi är mycket starkare på grund av dem.”

”Overkligt, hektiskt, spännande, fantastiskt, lite sorg för att vi lämnar många bra människor men samtidigt väldigt glad att få träffa många nya. Massa känslor såklart men överlag skulle jag ändå säga väldigt, väldigt glad och stolt.”

”Det är en av de ställena som fyller en med en otrolig spänning när du kommer som bortalag. Publiken är alltid väldigt entusiastiska, det är riktigt tufft ställe att spela på. Så jag ser fram emot att vara på andra sidan av det där. Att få den supporten till laget är underbart, atmosfären är oerhörd.”

”Det är en stor ära att få vara här. Jag är så glad och jag kommer ge allt jag kan varenda dag för att ge er ett lag ni kan vara stolta över. Jag kan inte bärga mig till allt drar igång och jag ser fram emot att träffa er.”

Källa: Chelseafc.com
 

Lukas Engblom 2022-09-12 14:58:09
Author

Fler artiklar om Chelsea