Försvararen missar söndagens match

Försvararen missar söndagens match

Thomas Tuchel och han lag återvände i god kondition från Bukarest och samtliga spelare som reste till Rumänien är tillgängliga för spel mot Manchester United på söndag.

På presskonferensen inför söndagens match meddelande Tuchel att Thiago Silva missar även denna match då han fortfarande inte har återhämtat sig helt från den muskelskadan han ådrog sig i matchen mot Tottenham tidigare i månaden.

”Han genoförde en individuell träning idag på planen och kände att det var ett stort steg” rapporterade Tuchel på dagens presskonferens.

”Det är ett stort steg framåt för honom, så jag hopas att han kommer ansluta till gruppen nästa vecka.”

Tuchel har redan mött Manchester United två gånger den här säsongen, då PSG mötte dem i Champions Leaguegruppspelet.

Han säger att det är en fördel om du känner till deras spelstil, vad de har för styrkor och svagheter.
Tysken upplever att de har koll på deras spelidé, vad de har för styrkor som individuella spelare och som grupp. Han är medveten om vilka ytor de vill komma åt för att såra Chelsea och det är något som är till hjälp när de förbereder sig för söndagens match.

”De tycker om att ha utrymme, de tycker om att ligga på för kontringar, de gillar att använda sin hastighet och absorbera vår. De är ett starkt lag som kan spela ett väldigt kompakt försvarsspel, är väldigt duktiga på övergångar oavsett vem som spelar och det kommer bli en utmaning att försvara sig mot allt detta."

För att förbereda sitt lag kommer Chelsea använda sig av det bildmaterial och de kunskaper de samlat på sig under de senaste fyra veckorna. De kommer att fokusera på sig själva och vad de behöver göra för att de ska vinna den här, på förhand, tuffa matchen.

”Det finns mycket att göra, men vi är i en bra period och det kommet bli en stor utmaning att vara det första laget som slår dem i en Premier Leaguematch på bortaplan.”

Matchen är en i raden av flera svåra och utmanande matcher som väntar de kungsblå spelarna den närmsta tiden och som inleddes med ett London Derby mot Tottenham, Champions Leaguematchen mot Atletico Madrid. Närmast kommer bortamatchen på söndag mot Manchester United och där efter ställs man mot Liverpool och Everton i ligan.

”Det är precis därför vi är här. Vi ser fram emot att förbereda laget för att vara redo på söndag.”

”Om vi vinner den här matchen kommer det vara stort för oss. Om de vinner kommer det vara stort för dem för att de skapar ett mellanrum mellan oss.”


Idag fokuserar de på att samla truppen och få till en bra träning ute på planen och från och med imorgon lägger de allt fokus på söndagen match.



Källa:
Chelseas officiella hemsida
 

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-02-26 17:02:55
Author

Fler artiklar om Chelsea