Fulham - Tottenham
3 - 0

Spurs målsvit över efter förlust mot Fulham
Richarlison hoppade in, brände en chans, men det var antagligen ändå försent för Spurs att vända.

Tottenham var inte med i matchen borta mot Fulham. En värdelös första halvlek kunde ha gett Ange Postecoglou chansen att hitta på nåt i halvtid, men Spurs fortsatte på samma sätt även i andra halvlek. Kanske firade man vinsten mot Aston Villa för hårt, för Fulham vann med 3-0 och bröt därmed Spurs långa svit med gjorda mål.

Tottenham spelar sällan matcher, vilket beror på att man inte har nåt cupspel att tänka på. Så när andra spelar i cupen kan Spurs spela i ligan. Men när Spurs alltför ofta ser ut som ett trött lag undrar man vad som står på. När Ange Postecoglou har en bred bänk och ändå inte förändrar förrän matchen är avgjord känns det inte kul att hålla på Spurs.

Hur kunde det här ske?
Postocoglou ändrade inte i onödan mot Fulham. Radu Dragusin gick in från start. Men kanske är det inte helt bra att spela så få matcher. Heung-min Son och Brennan Johnson hade båda problem med bollkontrollen, och varken Yves Bissouma eller James Maddison fick spelet att flyta. När sedan även Pape Matar Sarr hade problem med att få passningarna att hitta rätt kan man begripa att Spurs fick det svårt. Fulham tog ledningen i den första halvlekens slutskede efter att Rodrigo Muniz tagit emot bollen fint och avslutat säkert i en omställning.

Spurs behövde hitta på något. Det var mest när Fulham spelade bort sig själva i uppspelsfasen som Spurs hade hotat. Men inget hände. Spurs supportrar skrek på trippelbyte i halvtid, men Postecoglou ville inte agera. Så när Fulham tidigt i den andra halvleken gjorde 2-0 var det inte oväntat. Postecoglous svar på detta var att låta allt fortsätta trots den starkaste bänk han nånsin haft. Fulham kunde därför göra 3-0 och det fanns inga som helst tendenser på att Spurs ens skulle försöka. Sen kom trippelbytet, och det började se bättre ut. Men det var för sent.

Yra höns utan chans
Tottenham hade några chanser. Timo Werner lyckades missa målet från nån meter och Richarlison missade målet i vad som kan liknas vid en straffspark, och kanske vinkade linjemannen lite väl ivrigt vid en tveksam offsidesituation med efterföljande hands. Men sett till hela matchen rörde Spurs sig märkligt. Det var yra höns som sprang in i varandras ytor när bollen kom, men stod fel från början. Det här var en bedrövlig match, och man undrar vad spelarna gjort i veckan efter vinsten mot Aston Villa.

Mål: 1-0 Muniz (42), 2-0 Lukic (49), 3-0 Muniz (61)