Full lista av Chelseaspelare som ska till Qatar för att spela VM
Är det äntligen dags för den där pokalen att "komma hem" igen?

Full lista av Chelseaspelare som ska till Qatar för att spela VM

Nu har alla spelare fått sitt vara eller icke vara i VM bekräftat. Det är femton spelare som har blivit kallade av sina landslag medan det är tre som är skadade, tre som inte kvalificerades och ytterligare fem som inte fick sina förbundskapteners förtroende.

Spelare som är bekräftade:
*utlånade

Thiago Silva (Brasilien) Chelseas erfarne mittback ska delta i ännu ett världsmästerskap, vilket blir hans fjärde i ordningen. 38-åringen hoppas nog att han kan leda ”Selecao” till nya framgångar då de går in i turneringen som en av favoriterna.

Denis Zakaria (Schweiz) – Trots lite speltid i sitt klubblag har Zakaria fått en plats i schweizarnas trupp till Qatar. Mittfältaren lär hoppas att han får spela en mer betydande roll under mästerskapet än i Chelsea.

Christian Pulisic (USA) – Efter att ha kämpat med speltiden i Chelsea under hösten har Pulisic så klart ändå fått en plats i sitt landslag. Som kapten för landet förväntas han leda anfallslinjen när de går in i ännu ett VM.

Hakim Ziyech (Marocko) – Även Ziyech har haft problem med att ta en startplats under hösten men får trots det följa med till Qatar. Efter kommunikationssvårigheter med förra förbundskaptenen, Vahid Halihodzic, är Hakim tillbaka i landslaget och siktar mot att gå längre än för fyra år sedan när de fick packa väskorna efter gruppspelet.

Kai Havertz (Tyskland) – Tysken har inte fått det att funka fullt ut den senaste tiden, trots vissa stunder av briljans. I VM går han kanske inte in i turneringen som startspelare, men han kommer med allt att döma få en hel del minuter att jobba med.

Conor Gallagher (England) – Skrällen i Gareth Southgates trupp var onekligen Gallagher. Mittfältaren som inte var kallad till den senaste samlingen, har under Graham Potter återigen visat sina kvalitéer vilket nu har belönats med en biljett till Qatar.

Mason Mount (England) – En Southgate-favorit som självklart skulle med till VM. Mount har kämpat med formen under säsongen men har börjat växla upp de senaste veckorna.

Raheem Sterling (England) – En av Englands mest tillförlitliga spelare och möjligen deras bästa under förra sommarens EM-slutspel. Sterling hoppas nog att den senaste tidens krämpor ska släppa och att de tre lejonen får ett lyckat mästerskap.

Mateo Kovacic (Kroatien) – Trots ständigt gäckande skador har kroaten haft en stabil höst på planen. Potter har sagt att han är hel nog att spela turneringen och vi får hoppas att han överlever helskinnad.

Edouard Mendy (Senegal) – En halvdan höst har det blivit för Mendy men i Senegal är han fortsatt solklar etta i kassen. I och med Kepas skada har han dock fått spela de senaste matcherna och har därmed bättrat på formen inför mästerskapet.

Kalidou Koulibaly (Senegal) – Ännu en spelare som inte haft en lysande start på säsongen. Likt Mendy är han dock nästan oavsett dagsform livsviktig för Senegal, som siktar på att fortsätta sitt oerhört framgångsrika 2022.

Cesar Azpillicueta (Spanien) – Kapten ”Dave” gör troligtvis sitt sista VM och lär hoppas på ett framgångsrikt sådant, oavsett om han spenderar så mycket tid på planen eller ej.

*Romelu Lukaku (Belgien) – Halvskadad men riskeras av Roberto Martinez. Förhoppningsvis kan han stå för ett bra mästerskap och då kanske höja sitt egna marknadsvärde litegrann.

*Ethan Ampadu (Wales) – 22-åringen fortsätter att få chansen i Wales, den här gången efter imponerande spel i Spezia.

*Baba Rahman (Ghana) – Vänsterbacken ägs fortfarande av Chelsea och spelar för tillfället i Reading.

Spelare som missar:
Ben Chilwell (England – skadad)
Reece James (England – skadad)
N´Golo Kanté (Frankrike – skadad)
Wesley Fofana (Frankrike – skadad)
Carney Chukwuemeka (England – ej uttagen)
Trevoh Chalobah (England – ej uttagen)
Ruben Loftus-Cheek (England – ej uttagen)
Kepa Arrizabalaga (Spanien – ej uttagen)
Marc Cucurella (Spanien – ej uttagen)
Armando Broja (Albanien – ej kvalificerade)
Pierre Emerick Aubameyang (Gabon – ej kvalificerade)
Jorginho (Italien – ej kvalificerade)

Potter har bekräftat att de spelare som inte åker till VM får några dagar ledigt, innan truppen beger sig till Abu Dhabi på ett träningsläger.

Källa: football.london


 

Lukas Engblom 2022-11-14 17:52:53
Author

Fler artiklar om Chelsea