Gabriel Jesus inledde storstilat när Arsenal slog Nürnberg

Gabriel Jesus inledde storstilat när Arsenal slog Nürnberg

Arsenals stolta lag åkte till klassiska Nürnberg för att inleda sin försäsong. I enlighet med alla sponsorpengar så åkte laget till Tyskland för att möta klassiska "Club" på Max-Morlock-Stadion. Sommarvärme, mycket folk på läktaren, Gunners tyska fans slöt upp och det röd-vita Gunners mötte det svarta Nürnberg. 

Mikel Artéta valde att starta med följande elva.
Turner-Bellerin, Walters, Pablo Mari, Tierney-Maitland Niles, Sambi Lokonga-Nelson, Smith Rowe, Pépe-Nketiah
Intressant start för Matt Turner och Reuell Walters. Den sistnämnde mer skolad som ytterback men kan även användas som mittback. Tittar man på laget så är det fullt av vacklande kandidater- Maitland-Niles, Nelson, Pablo Mari, Bellerín och Pepe.

Första halvlek
Det var lite trevande spel centralt. Backarna stod upp bra när Nürnberg kom framåt. Framför allt Walters visade bra ställningsspel och trots sin ungdom så höll han och Pablo Mari ihop det bra. Tierney startade för första gången sedan skadan och var aktiv som tidigare, men hans tid på planen tog slut efter en halvtimme då han fick känningar efter sin skada igen. Cedric Soares ersatte. Jobbigast på plan hade nog belgaren Sambi Lokonga, som inte var klockren i sitt passningsspel och inte kunde förse den offensiva kvartetten med bollar utan varierade felpassningar med inga passningar alls. 
Emile Smith Rowe hade en farlighet efter en tjugo minuter då han curlade in bollen mot bortre krysset, men målvakten fick bort bollen.
Efter en 25 minuter kom 1-0 för Nürnberg. Helt från en blå himmel fick Johannes Geis kanonträff utanför straffområdet och den dundrade in bakom Matt Turner i målet. Ribba in förvisso och stenhårt skott, men bollen såg inte otagbar ut och Turner stod nog lite fel i målet. 
Fem minuter senare kom 2-0. Ett motlägg i mitten satte Duah fri från kanten och han slog in 2-0 bakom Turner. Denna gång var amerikanen chanslös. 

Gunners första halvlek var rätt harmlös. Mycket boll, mycket rullande fram och tillbaka och ställningskrig. Reuell Walters helt ok i försvaret. Smith-Rowe och Nketiah som en "dag på jobbet" och inte mycket tempo alls. 

Andra halvlek
Arteta ställde om laget i paus och skickade in följande elva.
In med Martinelli, Elneny, Gabriel Jesus, Gabriel Magalhaes som ersatte Bellerin, Walters, Smith-Rowe och Pepe. 
Direkt blev det ett högre tempo. Alla blickar på Gabriel Jesus, som med en färgstark nummer nio på ryggen klev rakt in och dundrade upp 2-1 efter 90 sekunder. Pass från Nketiah i mitten och upp i taket. Vilken debut. Vilket debut. 
Strax efter stod det 2-2, då Mohammed Elneny fick på ett fantastiskt skott och bollen gick in via stolpen. "Blazing Thunder". 
Men det skulle fortsätta och efter en timme stod det 2-4, då Nürnberg gjort två självmål. Jodå. Först stötte en back in en boll precis innan inlägget skulle nått Gabriel Jesus. De såg verkligen helt livrädda ut för strax efter sköt Nketiah bollen i ribban och på returen fick backen Handwerker bollen på foten precis framför vår nummer nio och 2-4. Men Club fick tillbaka orken då Schleimer fick in ett närskott till 3-4. Match igen? Nä, inte då. Gabriel Jesus gjorde ytterligare ett mål i boxen och fastställde slutresultatet till 5-3 för Gunners. 

***
En härlig debut av brassen. TVå mål  och inblandad i ytterligare två.Gunners tog över matchen fullständigt i andra halvlek. Elneny lysande centralt och det var spännande att se att både Salah-Eddine och Patino fick tjugo minuter och löste uppgiften mycket bra. Även Marquinhos fick speltid, men hans kantspel var blekt. Bra tekniskt skolad som många brassar, men skapade inte mycket.
 

Magnus Falk2022-07-09 21:30:31
Author

Fler artiklar om Arsenal