Gabriel Magalhaes klar för Arsenal
Gabriel förstärker backlinjen.

Gabriel Magalhaes klar för Arsenal

Arsenal har gjort ännu ett spelarköp för att förstärka försvarslinjen.

Sedan tidigare har Arsenal gjort klart med Saliba. Det gjorde man redan förra sommaren, men valde att låna ut honom en säsong till och har nu anlänt till klubben. Nu har man även gjort klart med nästa förstärkning för att göra försvarslinjen än mer stabil.

Den 22-årige försvararen Gabriel blev under tisdagen presenterad som ny Gooner. Gabriel, vars fulla namn är Gabriel dos Santos Gagalhaes spelade tidigare i franska Lille. Han skrev på för den franska klubben 2017. Han har under sin tid i Lille varit utlånad till Troyes i Frankrike och krotatiska Dinamo Zagreb. Gabriel startade sin karriär i brasilianska Avai FC.

Mittbacken från Sao Paulo var med och hjälpte Lille nå en fin fjärdeplats i franska ligan förra säsongen, då han även startade samtliga sex matcher i Champions League-gruppspelet.

I en kommentar till Arsenal.com säger Arteta att Gabriel har "flera egenskaper som kommer att stärka både försvaret och laget."
- Han har visat i Lille att han är en försvarare med enastående egenskaper och vi ser fram emiot att se honom växa som Arsenalspelare, säger Arteta.

Gabriel kommer att ha tröjnummer 6.

Välkommen till Arsenal FC, Gabriel!

 

Sebastian Ahokas2020-09-01 17:17:00
Author

Fler artiklar om Arsenal