Gary Cahill avslutar karriären
Hur grym var Cahill inte under sina år på Stamford Bridge? Tänk att han även endast kostade 7 miljoner pund!

Gary Cahill avslutar karriären

Chelsea-legenden Gary Cahill har idag meddelat att han avslutar sin professionella fotbollskarriär.

Den tidigare Chelsea-kaptenen, som fyller 37 år nästa månad, avslöjade sitt beslut via sina sociala medie-konton under onsdagen. Han representerade senast Bournemouth i Championship förra säsongen. 

Cahill tillhörde Chelsea i sju och ett halvt år och spelade karriärens bästa fotboll under sin tid i klubben. Han var en starkt bidragande orsak till att laget vann åtta titlar under dessa år, inklusive två PL-titlar och den första CL-titeln, en titel som laget vann endast några månader efter att han anslutit från Bolton Wanderers. 

Han anlände som en mittback som redan var van med spelet i PL men det är få som trodde att han skulle göra så väl ifrån sig under sin tid i Chelsea som han sedan gjorde. Han kommer vara ihågkommen främst för den viktiga rollen han spelade då klubben vann sina titlar, vilket även inkluderar två EL-titlar, två FA Cup-titlar och en ligacup-titel. Han blev uttagen till årets lag i Premier League tre gånger, 2013/14, 2014/15 och 2016/17.

Cahill gjorde det riktigt bra under de två säsongerna som klubben vann Premier League, först som mittback bredvid John Terry 2014/15, sedan på vänstersidan av en trebackslinje säsongen 2016/17. Självklart glömmer ingen Chelsea-anhängare den stora rollen han spelade under Champions League-finalsegern över Bayern München 2012. 

Efter att ha åkt på en skada i semifinalen mot Barcelona var det oklart om han skulle hinna återhämta sig i tid till finalen. Både Terry och Ivanovic var avstängda, men Cahill och Luiz. som även varit skadad innan finalen, spelade igenom smärtan i 120 minuter. 

Cahill var som en mur i backlinjen och pressade emot allt som hemmalaget Bayern München skapade i deras egna hemmaarena, slutligen gjorde Chelsea det ofattbara och vann finalen efter straffläggning.
 
Efter att John Terry lämnade klubben 2017 utsågs Cahill till kapten, ett val som både anhängare och lagkamrater gillade. Det var en stor ära för Cahill som var stabil och pålitlig varje gång han fick chansen.

Hans sista match på Stamford Bridge och 291:a framträdande i Chelsea-tröjan ägde rum i maj 2019. 25 mål, CL-seger, PL-titlar och stora segrar på Wembley. Cahill hann verkligen med allt under sin tid i Chelsea. Innan han anslöt till Bournemouth hann han spela två säsonger i PL med Crystal Palace

En grym spelare, fantastisk kapten och härlig människa. Han anlände till klubben med stora drömmar, förverkligade sina drömmar och lämnade laget som en legend. 

Lycka till i fortsättningen, Gaz!

Källa: chelseafc.com

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2022-11-16 14:50:01
Author

Fler artiklar om Chelsea