2020-01-05 16:00

Rio Ave - Marítimo

Gateshead i FA-cupen

Gateshead i FA-cupen

Det är dags för Oxford United att göra säsongsdebut i FA-cupen och man gör det hemma mot Gateshead. Med tanke på Uniteds hemmaform med bara fyra poäng de senaste sex matcherna blir det extra intressant. Ska Oxford fortsätta att tillhöra toppen måste helt enkelt segrarna rulla in på hemmaplan och varför inte börja mot Gateshead?
 
Vad gäller spelare så är det en in en ut då vänsterbacken Tom Newey är tillbaka efter avstängning samtidigt som Alfie Potter är borta i åtta veckor med fotproblem. Vi kan nog räkna med en mer eller mindre ordinarie uppställning då FA-cupen inte bara kan ge sportslig framgång utan även en del pengar både vad gäller tv- och publikintäkter. Med Potter borta och med tanke på att Asa Hall inte fått tillåtelse att spela i cupen lutar det åt en 4-4-2 med Kitson och Beano på topp.
 
Gateshead har dock god form och är i dagsläget bara fyra poäng från Play Off och som alltid när man möter ett lag från lägre division så kommer de att kriga något kopiöst. Managern Gary Mills är full av förtroende och säger ”Bring it on!” Luke O´Brien som spelade 18 matcher för United förra säsongen höjer också varningens finger. I en intervju med Oxford Mail säger han att killarna tror att de kan vinna och att allt kan hända i cupen. Dessvärre för honom så är han skadad och kan inte medverka men han räknar med att Mills kommer att utnyttja hans kunskaper till lite taktiksnack innan match. Vidare så är han glad att det går bra för United och följer resultaten och tror och hoppas att vi kan gå upp.
 
Vi kan räkna med en tuff och hård batalj, men det är trots allt en match som vi ska vinna. Som sagt tidigare är det extra viktigt med tanke på vår urusla hemmaform. Samtidigt har Gateshead bara släppt in ett mål de senaste sex matcherna så det gäller att vara noggranna när chansen dyker upp. Personligen hoppas jag på vinst och tv-match nästa omgång.
 
Come on You Yellows!
 

Beauchamp2013-11-09 11:23:25
Author

Fler artiklar om Oxford