Gosport Borough 3-6 Colchester United

FA Cupens målrikaste match fick se nio mål

Colchester enkelt vidare i FA Cupen

Colchester gick utan större problem vidare i FA Cupen efter att på bortaplan ha besegrat Gosport Borough.

Colchester inledde matchen klart bäst och Gosport kom knappt över halva planen under de första tio minuterna när Colchester trummade på.

Colchesters första mål kom efter en kvart när Gavin Massey tog vara på sin egen retur efter att ha fått bollen från Sanchez Watt som nickat bollen i stolpen efter ett perfekt inlägg från högerkanten av Sean Clohessy. Watt nickar alltså bollen i insidan av stolpen och bollen går till Massey som först skjuter på en täckande försvarare innan han på försök nummer två hittar målet.

Bara några minuter senare ökar Colchester på sin ledning när Sanchez Watt den här gången får bollen på ett snarlikt sätt från Freddie Sears. Den här gången går bollen i mål och Colchester har fått den starten man ville ha.

3-0 kommer bara tolv minuter efter Colchester första mål. Freddie Sears blir helt frispelad från mittcirkeln och helt ensam med målvakten ska han bara runda och göra mål men Gosports lagkapten Brett Poate ser sin sista utväg och verkligen kapar Sears när det är i stort sätt öppet mål. En andra försvarare rensar undan bollen rakt på Alex Gilby och bollen studsar i mål men då hade domaren redan blåst vilket även hördes på TV sändningen. Poate undviker av någon anledning att få rött kort då domaren nog tyckte synd om hemmalagets situation så han nöjde sig med straff och gult kort. Sears gör inget misstag och det står nu 3-0 efter 25 minuter.

Colchester slappnar nu av en aning och Gosport får chansen att vara med och leka lite. Gosport skapar en dubbelhörna där efterspelet av den andra resulterar i ett reduceringsmål när Justin Bennett stöter in 1-3 i slutet av den första halvleken. Tyvärr ett inte allt för imponerande försvarsarbete från Colchesters sida.

Det sista som händer i den första halvleken är att Colchester ökar på till 4-1 när Alex Gilby retfullt enkelt fintar bort hela Gosports försvarslinje på egen planhalva och sprintar sen helt ensam från halva planen mot en helt övergiven Nathan Ashmore i Gostports mål. Ashmore är på bollen men lyckas ändå inte styra undan Gilbys skott och 4-1 är ett faktum.

Alex Gilby gör enkelt 4-1 till Colchester

Colchester slår helt klart av på takten i den andra och går totalt bort sig när Justin Bennett blir helt frispelad i inledningen av andra halvlek men Sam Walker räddar till en hörna. Colchester är nu varnade.

Tyvärr hjälpte inte varningen för Justin Bennett blir på nytt helt solo med Sam Walker och även den här gången räddar Walker men på returen stöter Bennett in 2-4 via stolpen.

Närmare än så kom inte Gosport och Colchester kontrollerar matchen utan att man direkt förtar sig och man tar vara på chanserna när dom väl dyker upp.

Med en kvart kvar gör Freddie Sears sitt andra mål för kvällen när Sanchez Watt hittar fram till en fristående vid straffpunkten Sears. Målvakten Nathan Ashmore kastar sig i ett sista desperat försök att rädda bollen men Sears har ännu inte skjutit så han står nu med ett helt öppet mål från fem meter. Sears går lugnt fram fyra meter innan han drar på stora kanonen och 5-2 till Colchester.

Alla tror att det ska sluta 5-2 när klockan passerat 90 minuter men unge och nyinbytte Sammie Szmodics gör på stopptid sitt första Colchestermål någonsin när han chippar in 6-2

Matchen slutar 6-3 till Colchester efter att Lee Wort tryckt in ett sista tröstmål för hemmalaget bara 50 sekunder efter Colchesters mål

Colchester fick för vinsten £18,000 i prispengar. Sen fick även båda lagen £12,500 i TV pengar då matchen var som en huvudmatch senare på kvällen. Inte så vansinnigt mycket pengar men många bäckar små är välbehövligt för en liten klubb som Colchester

Sammandrag från matchen går att se här

Gosport Borough-Colchester United 3-6
0-1 Gavin Massey (14), 0-2 Sanchez Watt (21), 0-3 Freddie Sears (26 straff), 1-3 Justin Bennett (39), 1-4 Alex Gilby (45+1), 2-4 Justin Bennett (53), 2-5 Freddie Sears (78), 2-6 Sammie Szmodics (90+2), 3-6 Lee Wort (90+3)
Publik: 2,013