Gunners Sillysvep 8/7
Edu och Mikel Arteta söker med ljus och lykta efter potentiella förstärkningar.

Gunners Sillysvep 8/7

Efter en synnerligen sömnig inledning på sommarfönstret börjar det nu braka loss ordentligt. Det här är det senaste gällande Arsenals troliga såväl som otroliga förehavanden på spelarmarknaden.

Påväg in

Den stora snackisen just nu är utan tvekan Bolognas eleganta försvarare Riccardo Calafiori. Enligt Fabrizio Romano är allt klart gällande det personliga kontraktet men att det återstår förhandlingar mellan klubbarna om prislapp och betalningsstruktur. Slutsumman för Calafiori ser ut att landa på cirka en halv miljard kronor. 

Det har tisslats och tasslats om att en ännu ej namngiven tysk landslagsspelare ska vara på ingång till Arsenal. Det har spekulerats att det ska vara Bayern Münchens Joshua Kimmich eller Leroy Sané men det senaste ryktet gör gällande att det istället är Maximilian Beier som Arsenal försöker värva. Den blott tjugoettårige forwarden gjorde 16 ligamål för sitt Hoffenheim under säsongen och har ett kontrakt som sträcker sig till och med sommaren 2027.

Enligt David Ornstein vill Arsenal rekrytera Wolves Dan Bentley som reservmålvakt bakom David Raya. Bentley är numera trettioett år gammal men spenderade faktiskt sju år i Arsenals akademi innan karriären gick vidare. Dags att komma hem?

Påväg ut

Albert Sambi Lokonga ska enligt samstämmiga mediauppgifter vara nära att lånas ut till Sevilla. Förhandlingar pågår mellan klubbarna om lånesumman för mittfältaren och hur optionen ska se ut. Arsenal vill ha en obligatorisk köpoption inbakad i löneavtalet för att ge grönt ljus till övergången.

Ett pärlband av italienska toppklubbar jagar Jakub Kiwior som sägs vara öppen för att återvända till stöveln. Arsenal vill ha minst 200 miljoner kronor för att släppa den tjugofyraårige försvararen. Tveksamt om någon klubb kan eller är villig att betala den summan i nuläget. Ett lån med någon form av option känns inte som en otänkbar lösning. Framförallt om Calafiori ansluter vilket förmodligen skulle innebära en än mer perifer roll i truppen för Kiwior framöver.

Klara övergångar

In:

David Raya - Brentford, £27m

Ut:

Mohamed Elneny - released
Cedric Soares - released
Arthur Okonkwo - Wrexham, free

Källor

Sky Sports
The Athletic
BBC

Ola Regen@Ola_Regen2024-07-08 10:41:00
Author

Fler artiklar om Arsenal