Colchester förlorar efter ett mål i sista minuten

npower League One
2011.02.05
Victoria Park, Hartlepool

Colchester har begett sig 43 mil norrut och där hittar man staden Hartlepool. På Victoria Park spelar Hartlepool United idag mot Colchester United i en ”måstevinnamatch” för The U’s om man vill vara med och leka bland lagen där uppe.

Colchester tvingas till ett byte och det är målvakten Ben Williams som utgick i halvtid senast mot Charlton. In kommer nu i stället Mark Cousins som förutom de 45 minuterna i tisdags även spelade säsongens tolv första matcher då Williams var skadad. Mark Cousins har gjort ungefär 20 matcher mellan stolparna i Colchesters mål. I övrigt ställer Colchester upp med samma lag som i tisdagens match mot Charlton.

Hartlepool gör tre ändringar i laget samt att man även möblerar om lite i laget. Efter 4-0 mot Oldham senast måste ju Colchesters förre manager Mick Wadsworth hitta på något.

Colchester ligger nia fem poäng från kval och fyra poäng före Hartlepool som är på 14:e plats. Under senare tid har topplagen tappat massa onödiga poäng men eftersom The U’s gjort det samma så börjar ju lagen underifrån att närma sig med besked. Från kval till nedflyttning skiljer det bara 13 poäng så alla lag har ju i stort sätt chansen att ta en kvalplats. Tyvärr gäller ju det samma åt andra hållet.

Colchester hoppas att upprepa bedriften från december 2006 då The U’s vann med 1-0 på Victoria Park efter mål av Jamie Cureton. Målet kom efter en timme och det var i stort sätt den enda målchansen Colchester hade. Colchester tog sen klivet upp till Championship. Colchester har efter den segern två förluster på Victoria Park med målskillnaden 7-3 så en seger vore ju bra i dag.

Colchester spelar idag i sin röda Spanieninspirerade bortaställ. Tyvärr tar ju likheterna slut redan där.

Colchester anfaller i den första halvleken från höger till vänster i radiovärlden.

Matchbild från dagens match på Victoria Park, Hartlepool

16:00 Avspark av Colchester
Hartlepool får matchens första hörna efter fem minuter och den blir väldigt farlig. Evan Horwood tar hand om hörnan och Peter Hartley sätter pannan till med en perfekt nick men på mållinjen står David Perkins och stoppar bollen innan målvakten Mark Cousins tar hand om bollen. Väldigt nära baklängesmål redan från start.

Förutom målchansen på hörnan är första kvarten allt annat än bra. Inget av lagen skapar något av värde och det är mest ett ställningskrig än så länge. Det är nog något som gynnar Colchesters som bortalag.

David Perkins tappar bollen i fel läge och Antony Sweeney avancerar och skjuter ett bra skott som Mark Cousins styr undan till en resultatlös hörna.

Efter 20 minuter får Colchester sin första hörna. Lloyd James försöker hitta Nathan Clarke på första stolpen men Sam Collins i hemmalaget är först på bollen och nickar undan den samme.

Steven Gillespie provar från ett trängt läge och från långt avstånd med ett skott. Skottet tar dock på en försvare och det blir hörna. Lloyd James hittar den här gången rätt spelare framför mål och Matt Heath är mycket nära att ge The U’s ledningen men nicken smiter precis utanför stolpen.

Matt Heath är närmast att göra mål för The U's i den första halvleken

Andy Bond har ett bra skott från 27 meter men Scott Flinders räddar ganska enkelt.

Det har tagit en halvtimme men det verkar som om The U’s börjar ta över matchen en aning även om man inte direkt skapar något mer än några skott från distans.

Paul Murray sätter igång en egen kontring för hemmalaget innan han skjuter från 25 meter. Mark Cousins räddar samtidigt som han inte släpper någon retur.

Colchester får en hörna precis på straffområdeslinjen men vinkeln är inte den bästa. Lloyd James och Ben Coker testar en variant som inte blir speciellt lyckad och allt avslutats med ett skott högt över av James.

Fjärdedomaren visar up en skylt där det sår siffran ett på. En minut extra alltså och allt som händer är att David Mooney blir varnad för en totalt meningslös fällning på Steven Haslam på mittplan när halvleken i stort sätt är slut.

16:46 Halvtid

En första halvlek som lämnar en hel del att önska. Målchanserna har varit väldigt lätträknade och spelet har inte varit speciellt mycket bättre. Det som är positivt är ju att det kan bara bli bättre i andra. Får man ju hoppas i alla fall.

17:02 Avspark
Hartlepool sparkar i gång andra halvlek och får genast en frispark runt 15 meter från straffområdet när Nathan Clarke fäller Adam Boyd. Paul Murray försöker hitta någon anfallare framför målet men bollen är två meter för hög och alldeles för mycket bredvid målet så det blir inspark för The U’s

Hartlepool verkar ha haft starkast te i halvtid för det är hemmalaget som börjar den andra halvleken klart bäst.

Hartlepool närmar sig ett första mål och främst från Paul Murray men Lee Beevers står i vägen den här gången.

Gary Liddle försöker hitta James Brown framför målet men Lee Beevers är i vägen igen.

Colchester gör matchens första byte efter en timmes spel då David Perkins ersätts av Anthony Wordsworth och det gör direkt skillnad för helt plötsligt börjar The U’s anfalla. Närmast är Steven Gillespie som dock är lite väl ensam.

Tyvärr håller sig inte spelet allt för länge då ett dubbelbyte från Hartlepool gör skillnad för hemmalaget. Nye Colin Larkin har ett bra skott bara en minut efter inhoppet men Matt Heath står i vägen och det blir hörna.

Colin Larkin är väldigt nära att göra matchens första mål men Mark Cousins gör matchens bästa räddning på Larkins skott, Ben Coker får undan bollen men den kommer snabbt tillbaka i straffområdet och Colin Larkin har ett ännu bättre läge och en ännu bättre räddning från Mark Cousins och nu blir det Colchester som tar hand om bollen.

Mark Cousins gör en grym dubbelräddning

Steven Gillespie är lite väl het då han vill vinna bollen i en 50/50 situation med målvakten men Scott Flinders är före och Gillespie blir varnad.

Steven Gillespie har ett bra läge vänder bort Sam Collins men Collins fäller en i stort sätt helt fri Gillespie precis utanför straffområdet. Gult kort till Collins och frispark för The U’s. Anthony Wordsworth skjuter frisparken rakt på målvakten Scott Flinders och fortfarande 0-0.

Hartlepool gör matchens första mål
Med bara två minuter kvar gör hemmalaget mål och avgör med största sannolikhet matchen. Det är efter en lång boll från Evan Horwood som från egen planhalva hittar Antony Sweeney och Sweeney gör inga misstag och dundrar in bollen utan chans för Mark Cousins.

Colchester är nu tia i League One en poäng före Hartlepool.

Fyra minuter stopptid väntar

Colchester får en sista målchans efter ett väldigt långt inkast av Nathan Clarke och Steven Gillespie är först framme och stöter bollen i ribban innan hemmalaget tar hand om bollen.

Väldigt nära för Steven Gillespie på slutet

17:51 Matchen slut

Colchester förlorar ännu en match mot ett lag som är på undra halvan av League One. Hartlepool vinner matchen rättvist då Colchester var väldigt bleka i andra halvlek men det var väldigt nära att man fick hem en poäng men ribban var i vägen.

Colchester som spelat fem matcher på två veckor får nu en veckas välbehövlig vila till nästa match för nästa lördag är det bottenlaget Swindon Town som gäster Colchester på Weston Homes Community Stadium. Colchester vill ha revansch för höstmötet som Swindon vann med 2-1 där skyttekungen Charlie Austin avgjorde matchen. Nu har Austin lämnat för Burnley så honom slipper i alla fall Colchester. Swindon spelade idag hemma mot Rochdale och den matchen slutade 1-1 efter en väldigt sen kvittering av Swindon.