Havertz belåten efter Tysklands viktiga seger
Våran tyska supertalang verkar trivas väldigt bra även i landslaget.

Havertz belåten efter Tysklands viktiga seger

Efter att ha varit inblandad i alla Tysklands fyra mål på lördagseftermiddagen i München reflekterade Kai Havertz över en otroligt viktig seger för sin nation i EM 2020 och hans roll i framgången.

22-åringen skrev historia för Die Mannschaft i 4-2-segern mot de regerande europa-mästarna Portugal i grupp F och blev Tysklands yngsta målskytt någonsin i en EM-turnering när han styrde in en boll från nära håll och gjorde 3-1 tidigt i andra halvlek.


Havertz hade varit involverad i det flödande spelet som föregick vid målet och var också involverad i de tre andra för tyskarna. Hans närvaro tvingade bland annat att två rödklädda spelare att stöta bollen i eget mål i första halvlek som fullbordade vändningen. Med timmen spelad så stod Havertz till speluppbyggnaden som sedan ledde fram till det fjärde och sista målet för tyskarna.

Det gav VM-vinnarna 2014 sina första poäng i turneringen och lämnar grupp F fint redo inför den sista gruppspelsomgången. Efter matchen pratade Havertz med media om sitt engagemang och lagets insatser. 

"Segern var mycket viktig för oss", säger han. "Jag tror att man kan se att vi hade mycket entusiasm för spelet".

"Vi hade många målchanser men sedan släppte vi in första målet genom en dum kontring, men vi kan ändå vara nöjda med vår prestation. Vi spelade bra"
, säger den unge tysken. 

Efter en förlust mot Frankrike i öppningsmatchen var segern viktig för Tysklands hopp om att avancera till åttondelen och Havertz pekade ut lagets vägran att gripas av panik under de mellanliggande dagarna som var avgörande för deras ljusa respons.

Efter att ha nätat i Champions League-finalen i slutet av förra månaden, innebar det ett första turneringsmål för hans del och som även i detta fallet var när han nätade mot Portugal, en annan milstolpe i den unge forwardens spirande karriär då han gjorde sitt första turneringsmål i landslaget.

"Det var viktigt att inte kasta allt överbord efter Frankrikematchen, utan att vara trogen mot oss själva och fortsätta gneta", fortsatte han.  

"Vi litar på spelsystemet och vi litar på spelarna". Jag litar också på mina egna styrkor och jag är glad över att ha bidragit med ett mål", säger Havertz. 


Tyskarna avslutar sitt gruppspel mot Ungern på Allianz Arena på onsdag, med en seger som garanterat tar dem vidare till slutspelet.


"Chanserna att nå de sista 16 är goda men ingenting är klart ännu. Vi har fortfarande en tuff match framför oss. Ungern kommer att bli en tuff motståndare som man inte kan underskatta. De kommer att kräva allt av oss", avslutar Havertz.

Källa: Chelseafc.com
 

Daniel Karlsson2021-06-20 19:54:38
Author

Fler artiklar om Chelsea