Chelsea - Lille
2 - 0

Stabilt Chelsea vann mot Lille
Chelseas unge tysk Kai Havertz rykande het och målskytt under tisdagskvällen.

Ett för det mesta stabilt Chelsea kunde på hemmaplan skapa sig en bra förutsättning inför returen. Man vinner med 2-0 mot Lille efter att Kai Havertz och Christian Pulisic stått för 2 fina mål.

Matchen inleds i ett högt tempo med bra rörelse i båda lagen. Chelsea står för flertalet fina bollerövringar. Hemmalaget skapar en jättechans efter 4 minuter där Kai Havertz sånär stöter in bollen på inlägg av Cesar Azpiliucueta. Även bortalaget Lille visar upp ett bra passningsspel och tar sin in på Chelseas planhalva och lyckas skapa en halvfarlig frispark under matchens inledande minuter.

Innan 10 minuter är spelade så skapar Kai Havertz ytterligare en chans, det känns därför inte alls orimligt att det är just Havertz som nickar in 1-0 redan i 8:e minuten. Tuchel galet glad, liksom hela Stamford Bridge.

Lille svarar direkt efter målet med tryck mot Chelseas mål. Ett par riktigt farliga inlägg där målchanserna avlöser varandra. Hemmalaget kommer undan med blotta förskräckelsen. Det första inlägget mot Chelseas mål styrs av Rudiger och resulterar nästan i ett självmål. Kai Havertz fortsatt bra med fina passningar och ett bra spel, bland annat än bra djupledsboll som när Alonso som tyvärr står för ett mindre bra inlägg.

Chelsea fortsätter återigen att skapa chanser, en fin boll från Kante stax innan 20 minuter spelats når Alonso i bortre straffområdet. Spanjoren lyckas tyvärr bara mäkta med ett skott som går rakt mot målvakten. Strax efter detta spelar Lilli upp bollen i ett farligt djupledsläge. Mendy i hemmalaget vaken utanför eget straffområde och sparkar iväg bollen.

I matchminut 29 erövrar Kante bollen och fixar en snabb omställning. Bollen spelas fram till Ziyech som tyvärr fipplar med bollen och bortalagets backar kan reda ut det hela. Chelsea med lite mera boll under halvlekens mitt, även om Lille långt ifrån är ofarliga. Spelet mest mellan Chelseas backar och mittfält. Höjdpunkten under denna period är Tuchels jonglerande med sitt tuggummi som flög ut ur munnen vid instruktion.

Innan domaren blåser av första halvlek så hinner Mateo Kovacic med några fina saker. Han bryter bland annat på ett fint sätt ett Lille-chans strax utanför Chelseas straffområde. Även offensivt står han för ett par bra saker. Målchanserna är i slutet av halvleken lätt räknande.

Halvleken inleds i ett lika högt tempo som den första gjorde. Pulisic het med ett par riktigt bra chanser som han själv skapar. Mycket spring på amerikanen inledningsvis. Gästerna tillåts även de sticka upp och skapar ett par chanser som får pulsen att stiga. Trots chanserna under de första minuterna är målen aldrig riktigt nära. Tyvärr tvingas Mateo Kovacic bryta redan efter 50 minuter, Loftus-Cheek ersätter. Roligare är att Alonso ännu en gång får chans att skjuta mot mål i offensivt straffområde, tyvärr inget mål denna gång heller.

Även Hakim Ziyech gör sig illa, haltar ut efter 59 minuter av matchen trots försök att spela vidare. Saul ersätter. I samband med Ziyech skada så snor Havertz bollen och kontrar på eget manér mot Lilles mål. Skottet från nära håll strax ovanför ribban.
I matchens 62:a minut gör Chelsea 2-0 via Christian Pulisic fot, fint framspelad av Kante som drivit bollen 30-40 meter på egen hand. Fin omställning från hemmalaget och kliniskt spelat hela vägen fram till avslut. Strax innan har Lille haft en del boll på offensiv planhalva. Målet sannerligen en dusch utan att kranen med varme vatten vridits igång.

Ju längre halvleken fortskrider desto mera boll har de vitklädda gästerna. Chelsea ligger bra i sina positioner och verkar ganska nöjda med det. Ständigt farliga i sina omställningar. Vid de tillfällens om Chelsea äger boll är rörligheten bra, man skapar bland annat en hörna efter 73 minuter som dock blir till en farlig omställning för Lille. Bra hemjobb här av Pulisic.

Med ca 10 minuter kvar så gör Chelsea ett par ändringar. Alonso och Pulisic lämnar planen till förmån för Malang Sarr och Timo Werner. Lille fortsätter under matchens sista del att skapa halvlägen och någon hörna, Chelsea med fortsatt kontroll på händelserna. En hel del spel på mittfältet här. Med 5 minuter kvar så får Werner ett omställningsläge, men blir tyvärr dragen bakifrån och faller. Dessvärre är Saul olycklig vid ett par tillfällen här med ett par slarviga pass som gör att Chelsea tappar bollen och Lille bjuds in de sista minuterna till att hitta en reducering.

De 5 minuter som domaren lägger till blir rätt så trötta. Chelsea nöjda, kontrollerar. Enda oron är när Mendy halkar till vid en frispark som han slår, ger nästan Lille en chans till mål, men man lyckas reda ut det.

Slutresultat 2-0