Henrykh Mkhitaryan till Roma

"Hey Micki, hey, Micki du var helt helt ok, hey Micki", jamen ungefär så väl.
Missförstådd och desillusionerad. Troligtvis. Hans tid i England blev inte riktigt vad han hoppats på. Henrykh Mkhitaryan var en stor succé i Dortmund, där han under några år gjorde närmare hundra matcher och härjade på högerkanten innan Manchester United tog honom till England och hans karriär inte helt fortsatte som den skulle. Gunners sålde Alexis Sanchez till United och armeniern bytte stad till London, bara för att inse att han inte riktigt hörde hemma hos varken Wenger. Emery eller Arteta.
Hmm, vad göra då.
Jo, vi lånar ut killen till den eviga staden Rom. Bland statyer, obelisker och autostrador; där kanske armeniern får fart på karriären igen och minsann..22 matcher i ligan gav nio mål och några målgivande passningar och när nu säsongen tar fart igen, så vandrar han tillbaka till AS Romna på permanent basis och en tid i skuggvärldens England är över.
58 matcher och nio mål blev det för Gunners och vi tackar honom för hans tjänster och hans eventuella del i det faktum att Aubameyang valde klubben.
Jag noterar att Mkhitaryan är Armeniens mest kände spelare någonsin. Han har vunnit det ärorika priset "Armeniens bäste fotbollsspelare inte mindre än nio gånger de senaste 11 åren. De åren som saknas är 2010 och så av en händelse 2018. Man undrar just då.. 2018? Han vinner 2012-2017 och sedan 2019, men vem vann 2018? Jo då dyker det upp en naturaliserad brasse vid namn Marco Pizzelli, som ingen naturligtvis hört talas om. Han har vandrat runt som som en osalig ande i olika klubbar. Alla som finns i den delen av världen. Inte gjort mycket väsen av sig förrän han gjorde en säsong i kazakiska Aktobe. Vinner Kazakiska skytteligan och får priset som Armeniens bäste fotbollsspelare 2018. Så kan det gå i Armenien.
Lycka till Mkhi!
 

Magnus Falk2020-09-01 07:47:00
Author

Fler artiklar om Arsenal