Hoist the Blue Flag 10/1

Like a bird on a wire-Lovén

"I think it's always easy to talk about the legends, and you have to have a lot of respect for them. What they've achieved for this club has been fantastic. But you have to have new players - English or foreign, it doesn't matter - and carry on winning games. That's what the fans are expecting. Everyone knows the legends have been here and what they have achieved, but you have to see new players coming. It's part of life.”

Orden är Rafa Benitez, sagda för några dagar sen. För mig var det som att slänga in en dunk tändvätska på en pyrande glöd.
Han, den fete spanske servitören ska berätta för oss Chelseafans vad vi egentligen gillar och att vi ska acceptera naturens gång med att gamla legender( Lampard) Slutar som en del av ett kretslopp vi  inte förstår utan som måste förklaras utan att  ens reflektera över vad han faktiskt tillför.
Hans ord är en loska i mitt och alla andra Chelseafans ansikte. Han, interrimstränaren ord om vår kanske största symbol för Chelsea vi har just nu  uttalar  sig om en framtid han inte kommer att ha inflytande över i en situation där ryktena om en förlängning sägs ha strandat. Det är milt sagt en mardröm.
Nu är jag inte dummare än jag vet vems ärende han springer och vems önskan han förkropplsligar. Bakom kulisserna står Roman  med  sin svans bestående av Tenenbaum,Buck och Gourlay och gör praktik av Machiavellis  handbok i ledarskap.
De låter Rafa ränna fritt för de vet vad vi känner inför denne dilettant. De ordnar möten där de uttrycker ledningens vilja fullt medvetna om vilken skada hans uttalanden kommer att göra när han väl får  chansen att vädra dem..

I sann Machiavellisk anda kommer ledningen verka utan att synas. Vis av erfarenheten från  ifjol kommer de istället synas på ett annat sätt. De kommer att ge oss en pojke med guldbyxor, även han spansk för att få oss att glömma, förlåta och gå vidare som om inget under säsongen 12/13 spelat någon roll och som RdM aldrig funnits.
 Bländverk ska blidka oss , nya namn att fästa på matchtröjan  i kampen om nästa titel. Längre än så sträcker sig inte deras ödmjukhet. De tror att vi i likhet med vissa andra fans är nöjda bara titlarna rullar in och ger dem själva ett fripass för att bete sig medeltida ärkesvin.

Ledningen har med andra ord plöjt den väg på vilken de kör sitt chickenrace mot oss fans. Den växande oppositionen kommer inte vika sig för att göra sina protester mot det vi alla känner är fel i klubben. Roman & Enturage kommer heller inte vika sig  genom att lyssna. Enturaget kommer att slicka fingret och sätta upp det i luften och gå dit Roman blåser. Är det så att tusentals fans känner sig svikna är det inget som de fäster större vikt vid.
Hur detta slutar vet ingen, men min gissning är att det att det inte blir ett hollwoodslut med kramar och allsång.

Sen kom förlusten mot Swansea som grädde på  moset.
2 förluster i rad på Stamford Bridge, När hände det senast?( Under normala förutsättningar) Det spelar ingen roll om det var Ligacupen, det spelar ingen roll om Branis misstag var avgörande. Laget ska spela för sin heder och för oss just nu eftersom den saknar kompetent ledning.

Men, nej. Inget av det fick vi se igår. Swansea ska ha all heder för det sätt de vann igår De maximerade sina resurser, anpassade sig till motståndet och var obarmhärtiga när de väl gick upp men ett normalt Chelsea med publiken i ryggen och en tränare  med rötter i sexy football  skulle manat dem till seger oavsett vad som stod på spel.

Matchen mot Stoke ser ut att bli en nagelbitare. Jag växlar likt en shizofren mellan viljan att närvara eller ge efter tvånget att blunda, ta ett djupt andetag och hoppas på att det är Maj när man slår upp ögonen igen.
 

Lovénloven@chelseasweden.com2013-01-10 22:12:00
Author

Fler artiklar om Chelsea