Hoist the Blue Flag 18/8

Allkemi -Lovén


Det är bara några timmar kvar innan Pre-season förvandlas till season .
José ska beträda gräset på Stamford Bridge som en förlorad son och som ”The happy one” Han har tillskrivits varje egenskap som kan förvandla människa till Guld, han har passerat myten om honom själv och allt han har kvar att göra  är att leva upp till den.
Han själv blickar nog mot Shed End och ber om Osgoods välsignelse innan han vänder blicken uppåt och bortom.
Kanske ber han om det behövliga lugn som han normalt inte äger när det blåser snålt och resultaten inte vill gå hans väg. Kanske ber  han om Romans tålamod om samma situation uppstår.
Och kanske har Roman lärt av misstagen han gjorde från förr och ser till det som är bäst för laget. Miljardärägare med dåligt tålamod finns det gott om nuförtiden, (De är förmodligen så många att de bildat en egen klubb.) Kanske han bestämt sig för att resultaten i den korta tidssfären inte är livsviktiga och verkligen kommer att kämpa mot impulsen att sparka tränaren när laget är i svacka och inser att det bästa för laget är lugnet,harmonin och att fortsatt fokusering på uppsatta mål  är fundamentala för att en klubb ska må bra.
Jag hoppas verkligen det.
 
I Josés magiska bok bör det finnas formler mot varje negativt ekvation som Chelsea kan råka ut för. Den kanske viktigaste  formeln som den boken bör ha är den hur han ska förvandla Den nye Torres till den gamle Torres. I bästa fall blir det kvicksilver istället för Guld- I värsta fall vått grus.
Lukaku står bakom. Redo att ta nästa steg och bli den 48karats guldklimp som han är ämnad till att vara. Finns det en formel som kan ge honom det lugn och tålamod som ungdomar har så lite av när de känner att världen är deras. Så kan just den formeln vara av avgörande betydelse för harmonin i truppen.
I Cahill och Hazards fall är målet mer uppenbart . Båda måste ta nästa steg, från bra spelare till viktiga spelare. JM som ville ha Cahill redan 06 vet att den finns där, kommer nog att förklara vad som förväntas av honom och ge honom de instrument som behövs.
Hazard kanske kommer att behöva att bindas en aningen mer än Hazard gillar. JM gillar inte fritänkare i laget men han gjorde en man av pojken Joe Cole och hittar JM formeln för hur han ska få Hazard att hjälpa till i defensiven och dessutom gilla det är det något som laget kommer att få tillbaka tiofalt.
Den sista formeln han bör arbeta på är hur han s ka få sitt gamla garde att skina igen. Stenar som Lampard,Terry,Cech och Essien som varit en del av detta Chelsea så lång tid att det nu är dags att tänka på hur man ska underhålla dem så att de kan fortsätta att skimra i ljuset.
 
Slutligen.
Vill jag hälsa JM välkommen.
Låt säsongen börja.

Lovénloven@chelseasweden.com2013-08-18 14:00:35
Author

Fler artiklar om Chelsea