Hoist the Blue Flag 2/3

Att skita i det blå skåpet - Postat av Andersson

Att skita i det blå skåpet.

Den där rubriken är ett av mina favorituttryck. Småäckligt och totalt omöjligt att förklara. Det närmsta en förklaring jag kommer är den här wikipedia-artikeln (det finns wikipedia-artiklar för allt, om någon nu händelsevis missat det) som egentligen inte säger ett jota. Lite som att utnämna Benitez till Chelseatränare. Småäckligt och totalt omöjligt att förklara. 
 
Det var också uttrycket som omedelbart dök upp i huvudet när jag läste komentarerna från en hårt pressad Benitez på gränsen till nervsammanbrott häromdagen. 
 
Ja jag vet. Det är onödigt att slå in öppna dörrar och sparka på den som ligger. Men vad annat kan man göra i det här fallet?
 
Många tycker att Chelseas fans överdriver när de ogillar Benitez för några kommentarer han gjorde om klubben under sin tid i Liverpool. De har helt missuppfattat. De flesta fattar att det hör till spelets regler att provocera motståndarna och snacka skit om dem. Men i Benitez fall gick han till angrepp mot motståndarnas fans, och det i ett läge då Chelseas fans inte gjort något särskilt för att förtjäna detta.
 
Det sista han borde göra är att ytterligare provocera de bevisat långsinta Chelseafansen. Så vad gör Benitez i det läget? Han väljer att ytterligare provocera de bevisat långsinta Chelseafansen. Såklart. Bra jobbat där, Rafa. 
 
Vad gör han mer då? Jo han kritiserar ledningen för att han kallas “interim manager” istället för bara “manager”. Och att det var en dålig idé kommer han på NU, ca 100 dagar EFTER att han skrivit på kontraktet som gjorde honom till just detta. Sedan gör envisa rykten gällande att Chelsea erbjöd honom ett kontrakt som sträckte sig över nästa säsong. Men Rafa och/eller hans agent valde istället (fortfarande enligt ryktet) att acceptera en tillfällig anställning som interim manager i hopp om att resultaten skulle ge honom ett mer lukrativt kontrakt hos Chelsea till sommaren. Det kan han ju hoppas på om han vill...
 
Sedan tyckte jag det var bra gjort av honom att faktiskt försöka ta en fight med Chelseas svåråtkomliga ledning. Där hade jag kunnat ge honom ett uns av beröm om det inte vore för att han under gårdagens presskonferens gått till reträtt när han påstod att han inte har det minsta problem med någon i Chelseas organisation. 
 
Sedan... alltså ni vet det här gamla talesättet som säger att när man trampat i klaveret bör man ha vett att stå still. Det är inte aktuellt för Rafa. Han påstod att han gått till angrepp mot Chelseafansen i ett försök att ena laget. Vilket är en helt vansinnig förklaring på så många nivåer. Ingen tränare har någonsin enat ett lag genom att göre de egna fansen till fiender. Att Rafa förväntar sig att vi ska tro på den efterhandskonstruktionen är lite av en förolämpning. 
Men i Rafas värld är allt lungt. Han kommer överens med alla i klubben. Den på senare tid ofta oförklarligt bänkade lagkaptenen Terry är en nyckelfigur i laget. Han skojar och skrattar med Gorlay när de pratar och Roman gillar att sätta sig ner och prata fotbollstaktik med sin interim manager. All is well. Och är det något som är fel beror det på den atmosfär som fansen skapat. 
 
Till sist. För den som vill få ytterligare inblick i hur Rafa resonerar så har EXKLUSIVA BILDER från Benitez senaste presskonferens läckt ut på nätet. 

John Andersson2013-03-02 13:57:00
Author

Fler artiklar om Chelsea