Hoist the Blue Flag 24/2

Livehoist Chelsea @ ManC - Postat av Andersson

Och där är matchen slut. 2-0 till city och det är inte så mkt mer att säga om det.

90' Det stora problemet är att de offensiva byten CFC gjorde under andra halvlek inte påverkade offensiven på något märkbart sätt men försvaret blev lik förbannat lidande. Jag vet inte om jag kan lägga all skuld på Benitez heller. Hade han inte gjort några offensiva byten hade i alla fall jag kritiserat honom rätt ordentligt. Han var ju tvungen att göra någonting, tyvärr fungerade inte detta någonting.

86' 2-0 till city med ett kanonskott från Tevez. Surt, men väntat och rätt snyggt.

85' Ska man tro de som kan mer om fotboll än jag så har Luiz gått upp på mittfältet och Ivanovic in som mittback. Det innebär att vi har Ramires att skydda hela högerflanken. Just det, en sak till, det är på den flanken City anfaller precis hela tiden.

82' Mikel byts ut mot Torres. Vilket är underligt eftersom vi jagar en kvittering.

78' Några fina anfall av Chelsea när de väl lyckas ta sig över på Citys planhalva. Svårt att fokusera på matchen när Niklas Holmgrens halvt krystande halvt stönande vrålar "Ivaaaaaanovic". Hade inte han slutat kommentera på Viasat?

72' Och om jag inte helt fattat fel så går Moses upp på topp tillsammans med Ba och därmed får Ramires ta Lampard plats på det defensiva mittfältet.

68' Lite struligt med byten. Till sist byts Hazard och Lampard ut mot Moses och Oscar. Inte helt likt FSW att göra dubbelbyten på det är viset. Hazard har varit bra i offensiven idag tycker jag så jag vet inte om jag håller med om att han borde tas ut.

67' Måste föra till protokollet att Cech varit riktigt bra hittills i matchen, så även Cahill. Utan dem hade City ledat med mer än bara uddamålet. Och nu ser det ut som att Oscar kan vara på väg in.

65' Och jag gav upp det där med att skriva. Det händer saker hela tiden i den här matchen nu. Bland annat får Ramires ett friläge efter ett grymt förarbete av Ivanovic. Men till sist kan inte Chelsea stå emot och Yaya Toure sätter ett välriktat skott intill Cechs vänstra stolpe. Nu ska vi se hur Chelsea svarar på det här.

57' Nu har matchen tänt till ordentligt! City-fansen ordentligt irriterade på domaren men när Cahill blir sparkad på i eget straffområde kan det inte gärna bli annat än frispark för Chelsea. Och nu är Tevez inne och han är riktigt spelsugen. Direkt spelar han fram Aguero till ännu en jättemöjlighet. Får se om Chelsea lyckas svara. Ramires fäller en Cityspelare och han måste se upp, han är väl varnad redan om jag inte minns fel. Och knappt har jag hunnit skriva allt detta så kommer Aguero fri IGEN, han har öppet mål men skjuter över

51'  STRAFF! Ba kommer fri och Hart har inget annat att göra än att dra ner honom Och det är såklart Frank Lampard som tar den och han... HART RÄDDAR. Nåja, det blir fler chanser för Super Frank att sätta balja nummer 200. På efterföljande hörna nickar Cahill strax över ribban.

50' Då var andra halvlek igång. Den börjar på samma sätt som större delen av förra halvleken ser ut, dvs med City-anfall. Måste i vanlig ordning ge lite cred till Chelseas borta-support som hörs klart och tydligt på Etihads läktare.

45+2 HALVTID

45+1 Två minuter tillägg på 1a halvlek och Chelsea tar över för en period. Hazard glimrar till och drar ifrån alla, precis alla, passar till Ramires som görs ner i offentsivt straffområde. Men Chelseas anfall känns lite för improviserade och lite för dåligt organiserade. Men Citys försvar går ju inte av för hackor det heller i och för sig.

45' Gult kort till Zabaleta efter att han sparkat ner Cole. Genererar farligt frisparksläge för CFC men utan resultat. Man kommenterar att Demba Ba är delad 3a i skytteligan. Men bara ett av hans mål har han gjort i CFC-tröjan.

42' Fint anfall av City och Zabaleta drämmer till med ett stenhårt skott som Cahill, den gamle stenskallen, nickar (!) bort. I efterföljande sekvens går Mata ner för räkning och det ser illa ut innan han tar sig upp och spelar vidare.

39' Ramires försöker fälla Yaya Toure genom att sätta upp foten i knähöjd. Han lyckas med det och blir varnad. Inte mkt att säga om det kortet.

29' Tittar till det här inlägget och hur det ser ut i publicerad form och upptäcker att de senaste två uppdateringarna fortfarande inte dykt upp! Det är inte mitt fel att det går segt. Det gör så ibland men det här är ju löjligt. Jag skriver på och hoppas att uppdateringarna dyker upp förr eller senare,

26' Och knappt har jag idiotförklarat Luiz innan han mycket elegant klackar bort en City-anfallare, Det är så med honom. Man vet aldrig vad man får men vad man än får är det alltid underhållande.

24' Det är City som dominerar och trycker på och Chelsea försöker kontra. Finns det något att säga om Chelseas laguppställning? Lamps spelar från start, Terry gör det inte. Typ så. Ba på topp. Oscar spelar inte och varje gång han inte spelar minns jag ryktena om att han hamnat i onåd hos FSW. Men jag tycker Oscar får en hel del speltid ändå, så jag vet inte om jag hyser någon tillit till de ryktena.

21' Luiz Luiz... jag älskar den där liraren, men karln är galen och där gjorde han en vansinnigt felaktig felpass, av den där typen som är mer fel än bara ett normalt felpass alltså. Det var bara tur som gjorde att Aguero inte satte ett ledningsmål.

19' Jag tror det krävdes halva ManC för att stoppa Mata just utanför deras eget straffområde. Det var ett tag sedan. Det kom ett telefonsamtal i vägen.

12' Första tio har varit rätt underhållande. Lovar gott inför fortsättningen. Det var länge sedan annars som ett möte mellan Chelsea och ett annat topplag känts så... betydelselöst. Misstolka mig inte, det är regerande ligamästarna mot regerande europamästarna och det är bra med prestige bara där. Men ManC kommer inte att vinna ligan i år och CFC kan i bästa fall komma 2a. Båda lagen bör vara klara för spel i CL nästa säsong.

7' Och där var matchen visst redan igång. Missade första tre pga gammal hederlig klantighet. Men jag tänkte ta och uppdatera det här inlägget lite då och då under matchens gång. Jag brukar göra så ibland och det kanske inte är de mest lästa eller kommenterande inläggen, men jag tycker det är roligt helt enkelt.