Hoist the Blue Flag 25/8

The News About Willan - postat av Andersson

Dagens aktivitet på transfermarknaden påminner mig om en låt med ett av mina absoluta favoritband. Så klicka HÄR och låt den bli soundtracket till det här inlägget (ja jag vet att ett det diffar på en bokstav, men låt oss inte vara petiga)
 
Det har pratats mycket och länge om Willian. Men vi måste såklart se honom spela innan man kan dra några slutsatser. Jag har inte alls den koll på ryska ligan som krävs för att säga mer om Willan än vad som redan går att läsa i engelsk press. Och som vi alla vet är det en anfallare vi behöver, och inte ytterligare en offensiv mittfältare. Men jag är också av åsikten att om han är så bra som det påstås, så är det rätt att värva honom om det sker för en någorlunda rimlig summa. Lever han upp till hajpen så behöver varken han eller vi vara oroliga, då kommer man se till att skapa plats i truppen för honom. Och att Spurs är skitsura på att Chelsea snappade upp honom framför näsan på dem gör bara saken lite roligare. 
 
---
 
Ja vi är alltså igång igen. Full pott efter två matcher. Mourinhos sätt att trampa på bromsen när man leder med två mål hemma mot Hull känns bekant och betryggande, framförallt med tanke på hur försvaret sett ut de seanste säsongerna. Mot Hull fick vi se ett kvickt kortpassningsspelet och ett säkert försvar. Effektiviteten framåt kan ifrågasättas. Både Lukaku och Shürrle ser bra ut såhär långt. Men det återstår att se om någon av dem är redo att bli den där strikern i världsklass som vi behöver. De Bruyne var en mycket positiv överraskning, vilket kan ha att göra med att jag har pinsamt dålig koll på hans bakgrund och meritlista
 
---
 
Apropå matchen mot Hull… Många av er har redan sett DEN HÄR gif:en som florerade på nätet efter premiären. Den visar Mourinhos, Lukakus och framförallt Essiens reaktion på Lamps monumentala frispark.
 
---
 
Själv sitter jag mest och försöker klura ut när jag ska ha tid att skriva blogginlägg framöver. Jobbar kontorstid för första gången sedan 2006 och det är inte helt lätt att anpassa sig till nya tider och rutiner. Jag ska göra vad jag kan för att hålla bloggen vid liv, speciellt med Lovén på semester, men ni får ha lite tålamod med mig... som vanligt.
 
--
 
Sist i dagens korta och spretiga inlägg är det dags för en shout out till min tremenning Albin Eriksson. Albin och hans pappa, båda inbitna Chelseasupporters (med rötterna i samma by som skribent Isaksson btw) hälsade på min mamma på hennes jobb häromdagen. Albins pappa och min mamma började prata och någonstans började de prata fotboll och Chelsea (det blir lätt så i min familj, även om morsan håller på Wolves). Och någonstans nämndes att jag skrev för denna eminenta sajt. Albin bestämde sig för att han också ville vara med i bloggen. Oklart om han vet vad en blogg är, men det hade med Chelsea att göra och det var tillräckligt för att han skulle vilja vara med. Och det är klart du ska vara med Albin! Välkommen till Chelseafamiljen! 
 
Alltså. Utmärkelsen för månadens nykomling i hoisten tilldelas ALBIN ERIKSSON,
2½ år från Sandviken. Han får även ett extra plus i kanten för sin moderiktiga tröja.

John Andersson2013-08-25 19:59:00
Author

Fler artiklar om Chelsea