Colchester kämpar till sig en poäng men var nära att stjäla alla tre poäng på stopptid

Huddersfield-Colchester
2011.01.22
League One
Galpharm Stadium, Huddersfield

Colchester ställer upp med exakt samma lag som förra fredagen besegrade serietrean Bournemouth med 2-1. Idag är det alltså serietvåan Huddersfield så får smaka på samma lag. Steven Gillespie som vände matchen senast då han byttes in med en halvtimme kvar fortsätter på bänken även den här matchen. Men han får ju gärna hoppa in och avgöra igen. Landslagsmannen från Island Mattias Wilhjalmson sitter på bänken och har alltså chans att göra debut i dag.

Intressant är ju att unge Ben Coker får en ny chans från start efter hans succéartade debut förra veckan. Bara att hoppas han fortsätter i samma stil.

Huddersfield gör tre ändringar från tisdagens lag som fick storstryk av Carlisle i Johnstone Paint Trophy. Carlisle vann då med hela 4-0. I Huddersfield hittar vi bland annat förre Ipswichspelaren Alan Lee som är en av ligans värsta skådespelare. Bara att hoppas domaren inte går på hans filmningar. Huddersfield saknar sin förstemålvakt som skadat sig. Ett tungt avbräck för hemmalaget som kommer att vara utan sin målvakt i flera månader. Man har lånat in från Grimsby Town Nick Colgan som ersättare men han börjar på bänken idag. I målet hittar vi i stället Ian Bennett som varit nummer två bakom Alex Smithies som nu alltså är skadad. Även Huddersfield har en landslagsman från Island i Joey Gudjonsson men till skillnad för Mattias Wilhjalmsson så spelar Gudjonsson från start.

Colchester startar matchen på en tionde plats, Huddersfield är tvåa med åtta poäng mer än Colchester men The U’s har även tre matcher till godo på serietvåan.

Colchester vill ha revansch från höstens match då Huddersfield vann med hela 3-0 vilket var Colchesters första förlust för säsongen. Colchester hoppas ju även på att ta sin första seger någonsin uppe i Huddersfield. På tio försök har man fem förluster och fem oavgjorda. Kryss varannan gång med andra ord. Förra säsongen slutade med förlust så minst en poäng idag eller…

Eftersom båda lagen spelar i samma färger har Colchester nu bytt till sin röda bortadress.

Match på Galpharm

16:01 Avspark av Colchester

Huddersfield snor bollen från Matt Heath längst bak men Lee Beevers är med på noterna och tar enkelt tillbaka bollen precis när det skulle bli fri väg mot Ben Williams i målet.

Anthony Pilkington lurar offsidefällan när bollen letar sig fram genom Matt Heath och Ben Coker. Pilkington kommer dock ur vinkeln samtidigt som Ben Williams följer med bra och räddar till en hörna. Hörnan blir helt ofarlig.

Peter Clarke fäller David Perkins och The U’s får en frispark i inte allt för bra läge. Lee Beevers hittar dock David Mooney som skjuter ett skott där hoppet nog var mer än målchansen. Inte så farligt med andra ord.

Matt Heath och Gary Roberts skallar ihop och båda går till marken. Heath är den som drabbas värst och måste gå av planen för omplåstring medan Roberts kan spela vidare. Matt Heath kan även han spela vidare efter ett tag.

Andy Bond är framme och oroar framför Ian Bennett i Huddersfields mål efter ett inlägg från David Mooney, Bennett blir störd så mycket att han tappar bollen men tyvärr tar han snabbt hand om bollen igen.

Huddersfield har en riktigt bra målchans då Ben Coker fäller Anthony Pilkington ute på högerkanten. Pilkington tar hand om frisparken och framför mål står Jamie McCombe och nickar men Ben Williams gör en mycket bra räddning till hörna.

Huddersfield har i stort sätt allt av spelet den första halvtimmen men förutom några få målchanser känns det väldigt stabilt för The U’s som försvarar sig bra.

David Mooney är nära att få en gratischans då Peter Clarke ställer till det som sista man men Mooney är inte riktigt beredd på at Clarke ska missa bollen och Jamie McCombe reder upp situationen för hemmalaget.

Colchester ramlar ner på en elfte plats i League One då Rochdale tar ledningen långt från Huddersfield

Andy Bond bryter fint in i straffområdet och har ett bra skott som dock blockeras ut till en hörna som dock felaktigt döms som inspark av någon anledning.

Lee Beenvers kommer fint fram på högerkanten och hittar David Mooney som nickar bollen mot mål men Ian Bennett styr undan till en resultatlös hörna.

Jordan Rhodes skjuter från nära håll men Ben Williams räddar då skottet inte blir allt för imponerande.

Jordan Rhodes har ett mycket bra läge då han vänder bort Ben Coker och från nära håll tar han i lite väl mycket då bollen går högt över.

Huddersfield tvingas till ett byte i slutet av första halvlek då Jordan Rhodes ersätts av Lee Novak. Tyvärr har ju Novak för vana att göra mål mot The U’s

Ben Williams håller tätt

Ben Coker gör fint bort Scott Arfield och med ett bra inlägg hittar Coker Anthony Wordsworth framför målet men tyvärr blir nicken alldeles för lös och hög så den landar ovanpå målet utan att direkt oroa hemmalaget.

Huddersfield försöker att få in ett ledningsmål under stopptiden till första halvleken men Matt Heath gör en helt fantastisk brytning i sista sekund då Lee Novak är framme och ska göra mål men det blir bara hörna som Gary Roberts tar hand om. Hörnan går mot första stolpen men där är Ben Williams och boxar undan bollen och 0-0 blir halvtidsresultatet.

16:49 Halvtid

Första halvlek slutar 0-0 och det känns som ett bra resultat för The U’s. Huddersfield har haft det mesta och bästa av spelet men det känns ändå som The U’s har bra koll på läget även om man släppt till några bra chanser för Huddersfield. Colchester har även haft några chanser framåt så med lite vilje och viss tur kan man få med sig alla poäng hem till Essex. Men först ska man ju spela om det.

Inga nya byten under halvtidsvilan vilket innebär att de 22 spelare som avslutade första halvlek även börjar andra halvlek

Colchester anfaller i den andra halvleken från vänster till höger i radions värld

17:05 Huddersfield gör avspark för andra halvlek
Lee Beevers gör en fin framstöt på högerkanten men inlägget till David Mooney går tyvärr bakom Mooney och Huddersfield sätter igång ett snabbt anfall där Anthony Pilkington kommer igenom men Ben Coker beter sig som han inte gjort något annat än spelat ligafotboll då han gör en mycket bra brytning och The U’s tar hand om bollen. Svårt att tro han gör sin andra match i ligan och för The U’s.

Alan Lee får bollen och startar ett snabbt anfall och när Lee är lagom nära straffområdet spelar han fram till Lee Novak som får öppet mål men Novak skjuter i burgaveln och fortfarande 0-0 tack och lov.

David Mooney hittar fram till Anthony Wordsworth som skjuter utanför i trängt läge.

Huddersfield har verkligen tagit tag i matchen och nu väntar man bara på första målet men Ben Williams gör flera bra räddningar och det är framförallt Lee Novak som är framme och oroar för tillfället.

Anthony Pilkington slår en hörna mot första stolpen och där är Lee Novak och nickar en mycket bra nick som Ben Williams gör en grym räddning på till en ny hörna som nickas över av Peter Clarke.

David Perkins misslyckas med att hålla kvar bollen i spel när The U’s är framme i Huddersfields straffområde men domaren ger en hörna för Colchester. Eftersom vi blev blåsta på en i första halvlek så är det ju bara rättvist. Hörnan blir tyvärr misslyckad och Huddersfield anfaller igen och Joey Gudjonsson hittar Gary Roberts framför mål men nicken går över.

Lee Novak tar sig ner vid kortlinjen och försöker hitta Alan Lee framför målet men Ben Williams dyker och tar bollen.

Lee Beevers blir varnad när han fäller Gary Roberts 30 meter från mål. Anthony Pilkington tar hand om frisparken som blir helt misslyckad och Colchester kan andas ut för några sekunder.

Colchester ersätter Ashley Vincent med Kayode Odejayi med 20 långa minuter kvar.

Efter bara en minut på banan är Kayode Odejayi väldigt nära att göra matchens första mål då han får ett perfekt inlägg från Andy Bond men nicken är tyvärr inte speciellt bra och bollen går över.

Då det blir mål i andra matcher tar sig Colchester upp på plats tio igen.

Nyligen varnade Lee Beevers fäller Gary Roberts precis utanför straffområdet men i dålig vinkel. Farligt nära en andra varning men Beevers klarar sig. Joey Gudjonsson skjuter och Ben Williams räddar till hörna som nickas undan av Ben Coker

Lee Beevers ersätts av John White. Ett smart byte av John Ward som inte vill råka ut för en utvisning i slutet.

Colchester sticker upp lite då och då vilket ger David Mooney en bra chans men skottet blir alldeles för dåligt och Ian Bennett har inga problem med att ta bollen.

Colchester börjar spela på klockan med tio minuter kvar och sånt brukar ju vara farligt.

Colchester har ett bra anfall som avslutas med en halvbra skott från David Perkins. Colchester hade flera chanser men Huddersfield släppte inte igenom bollen som skulle ge den där stora chansen

Anthony Wordsworth skadas och domaren blåser av spelet. Efter lite omplåstring är det nedsläpp av bollen. Eftersom Colchester hade bollen är det ju brukligt att man får tillbaka bollen men Huddersfield vill inte vara sportsliga så det blir hårda ord och en tuff närkamp med Kem Izzet och Anthony Pilkington som slutar med en frispark för The U’s

Domaren visar upp tre extra minuter vilket är två mindre än man trodde på.

Colchester är väldigt nära att sno hela matchen på stopptid när Kayode Odejayi har en mycket bra nick från nära håll men Ian Bennett gör en idioträddning.

Andy Bond spelar fram Kayode Odejayi som försöker lobba bollen över Ian Bennett lobben blir för lös.

Kayode Odejayi var väldigt nära att avgöra matchen i sista sekunden

17:54 Matchen slut

Matchen slutar 0-0 vilket Colchester ska vara mest nöjda med men så nära det var att vi fick åka hem med alla tre poäng. Hade känts väldigt skönt om Kayode Odejayi fått in sin nick på stopptid men inte speciellt rättvist.

Ben Williams gjorde sin bästa match för säsongen i Colchesters mål. Skönt att även få hålla nollan efter åtta baklängesmål på de två senaste bortamatcherna för The U’s.

Colchesters nästa match är redan på tisdag då serieledarna Brighton tar emot Colchester på sydkusten. Brighton förlorade idag sydkustderbyt mot nya serietvåan Bournemouth. Den här matchen skulle ha spelats i december men den snöade bort.

Colchester är kvar på sin tionde plats men poängen ökar tyvärr. The U’s har dock färre antal matcher än övriga topplag.