In med Devine och Sorinola, ut med Kesler-Hayden, Warrington och Wright!
Alfie Devine i bästa sällskap i Tottenhams färger!

In med Devine och Sorinola, ut med Kesler-Hayden, Warrington och Wright!

Snart är hela Englands U20 landslag i Plymouth, nu när mittfältaren Alfie Devine ansluter också från Tottenham på lån! Samtidigt har högerbacken Matty Sorinola skrivit på permanent. Detta kompenserar för två stycken lån som avslutas och en spelare som lånas ut!

Tredje U20 landslagsman ansluter på lån
19-åriga Alfie Devine är, precis som övriga lånen Darko Gyabi och Ashley Phillips, välbekant med Argyles tränare Ian Foster som tidigare var förbundskapten i flera stycken ungdomslandslag. Devine spelade tillsammans med Gyabi i U20-VM i Argentina, och är även lagkamrat med Phillips i Tottenham. Känns bra med spelare som känner varandra sedan tidigare, även om det börjar bli lite väl många lovande tonåringar på en gång!

Devine är också känd som Tottenhams yngsta spelaren någonsin i en seniormatch. Han hoppade in i en FA Cupmatch mot Marine som 16-åring, och passade på att göra Tottenhams sista mål i matchen till 5-1.

Han kommer närmast från Port Vale i League One där han varit på lån hela hösten. Han har spelat nästan varje match där, gjort ett par mål och vunnit mycket beröm för sina prestationer.

22-åriga högerbacken Matthew Sorinola skriver på permanent
Mitt ibland alla lån har Argyle lyckats knyta till sig en 22-årig spelare med erfarenhet båda från Championship hos Swansea och i belgiska toppligan med Union St Gilloise. Han var klubblös så kostar gratis.

Sorinola spelade för Milton Keynes Dons i League One när han fick chansen att testa livet i Belgien hos toppklubben USG. Det blev 16 matcher i sin första säsongen 21/22, men han tappade sin plats och spenderade hela förra säsongen på lån hos Swansea där han kunde återförenas med sin gamla tränare Russell Martin. Det blev 31 matcher i Championship för Swansea, men den sista var i mars 2023. Han har inte använts alls av USG denna säsong och bröt kontraktet där i december.

Lite frågetecken därmed om det kan dröja innan han är redo för Championship.

Alla säsongslånen återkallade!
Argyle hade 4 spelare på lån säsongen ut. Av dessa har samtliga nu återkallats av ägande klubben. Förra säsongen hade vi 5 säsongslån och lyckades faktiskt behålla 4 av dem i januari.

Kaine Kesler Hayden återvänder till Aston Villa och är tydligen aktuell för PL-truppen, de tänker alltså inte skeppa ut honom igen. Detta förvånar mig mycket, kan inte tänka mig att han får mycket tid i PL. Han har gjort det ok hos Argyle men inte briljerat riktigt och har varit mycket bättre som wingback än som renodlad högerback som han oftast spelat. Han har tyvärr också svarat för ett antal misstag som har resulterat i mål. Lite för offensiv spelare för rollen han har fått helt enkelt. Sorinola är nog tänkt som en rak ersättare för honom.

Lewis Warrington återvänder till Everton samtidigt. Mittfältaren har knappt spelat och är numera skadad, så det förvånar ingen.

Tyreik Wright lånas ut till Bradford
Det har inte riktigt fungerat för Wright hos Argyle heller och jag blir förvånad om vi ser honom i grönt igen. Han briljerade i Bradford i League Two hösten 2022 och Argyle köpte honom i januari. Men han hade svårt att platsa i League One och denna säsong har han bara spelat en handfull minuter. Känns bäst för alla att han återvänder till en klubb där han var hjälte senast.
 

Geoff Bache2024-01-17 22:35:00
Author

Fler artiklar om Plymouth