Inför Accrington Stanley – Derby 
Eiran Cashin - egen produkt som är gjuten i startelvan. Kul!

Inför Accrington Stanley – Derby 

Fler vinster behövs för att haka på toppen. Kan så bli fallet idag?

Idag åker Derbymanskapet till det engelska grevskapet Lancashire för att på Wham Stadium försöka ta poäng mot Accrington Stanley. Hemmalaget ligger på 13:e plats, en poäng efter Derby som innehar 10:e plats. Laget är svårbesegrat hemma vilket endast en förlust visar. Derbys bortafacit är tvetydigt. Fem poäng på fem matcher är tämligen normalt men endast två gjorda mål väcker farhågor. Visserligen gjordes dessa två mål i senaste matchen vilket innebar en 2-0-vinst men mållöst i de tidigare tyder på en försiktighet i det offensiva spelet. Eller har manager Paul Warne´s inträde en effekt på bortaspelet?

Derbys senaste match innebar en 1-2-förlust mot Port Vale. Spelet och målchanserna i den första halvleken borde ha resulterat i en större ledning än de 1-0 som var fallet i halvtid. Andra halvlek såg Port Vale göra två mål och ett rött kort för James Collins. Anfallaren är nu avstängd tre matcher och det gör att Warne måste hitta alternativ. David McGoldrick är förstås det naturliga alternativet med skador tycks vara mer regel än undantag för den 34-årige irländaren. Två matcher från start och fyra inhopp samt ett mål är hans facit i seriematcherna.  

Curtis Davies saknades mot Port Vale. Hans spel på mittbackspositionen är överlag säkert och skapar en viss trygghet som delvis saknades förra helgen. Davies förväntas kunna vara med i truppen idag och jag tar för givet att han ingår i startelvan. Joe Wildsmith är en habil målvakt och han förväntas fortsätta sitt uppdrag bakom en trebackslinje som förutom Davies också innehåller James Chester och Eiran Cashin.

Wingbackar blir med stor sannolikhet Nathaniel Mendez-Laing och Tom Barkhuizen. En duo som framförallt är offensiva så det känns som om laget är framåtlutat och det tycker jag är helt rätt. Max Bird på innermittfältet tar ett stort defensivt ansvar så att wingbackarna ligger högt upp fungerar oftast. På innermittfältet får vi förmodligen också Conor Hourihane och Jason Knight. Att det är skönt att få se den sistnämnde på mittfältet istället som högerback är vi väl alla överens om?

Bredvid McGoldrick i anfallet lär vi se Lewis Dobbin. Förhoppningsvis kan den talangfulle Dobbin släppa sin handbroms och få ut mer av sin egentliga kapacitet. Varför inte ett eller två mål idag från 19-åringen till exempel?

Möjlig startelva
Wildsmith

Chester
Davies
Cashin

Mendez-Laing
Knight
Bird
Hourihane
Barkhuizen

Dobbin.
McGoldrick
 

Torbjörn Karlsson2022-10-15 12:05:00
Author

Fler artiklar om Derby