2023-11-25 16:00

AFC Wimbledon - Notts County
4 - 2

Inför: AFC Wimbledon – Notts County FC
Vår kapten Jake Reeves med bakgrund i The Magpies

Inför: AFC Wimbledon – Notts County FC

En tuff eftermiddag väntar när topplaget Notts County gästar London

Wimbledon får bekänna färg i eftermiddag när ligatrean Notts County tar sig an ligatian Wimbledon i den 19:e omgången av årets League Two. Lillebror laget i Nottingham siktar helt klart på att knappa in avståndet till storebror Nottingham Forest som för stunden bär kronan i staden.

I Wimbledon så kan man ana en lite uppåtgående form efter en dyster oktober och november månad. Matcherna i månaderna kring årsskiftet är viktiga där planer och väder är inte alltid det bästa på dom brittiska öarna så mycket pannben och krigande för viktiga poäng. Vi hoppas som sagt av vi kan ha tecken på en uppåtgående trend och vem vill göra ett utsålt Plough Lane besviket.

Tränare Johnnie Jackson har en tämligen hel trupp att plocka från där vi idag endast har frånvaro på anfallaren Omar Bugiel och ytterbacken Hussein Biler som båda är ur matchtruppen pga av skador. Stora frågan här är hur man ersätter Bugiel på topp där han sliter otroligt hårt för att städa och duka åt sin anfallspartner Ali Al-Hamadi. En tänkt ersättare är Harry Pell som är lång och stark som skulle kunna kliva in som ”target man” dock så tror jag att detta vore ett misstag. Vi kommer möte ett bollförande lag så tror mera på snabba omställningar där Ryan McLean eller Josh Neufville skulle göra större nytta, blir som sagt intressant att följa. Al-Hamadi brukar få energi efter sina landslagsuppdrag så helt klart nyckel till framgång för oss idag. Killen har även stor bevakning på oss så tror att vi får njuta dom matcherna som vi får ha kvar honom innan han försvinner bort i ett januarifönster.

I truppen så har både tränare Johnnie Jackson (2009-2010) och kaptenen Jake Reeves (2020-2021) gjort en sejour hos The Magpies. En klassisk och historisk klubb som faktiskt är den äldsta klubben för stunden i The English Football League (Premier Leageu – League Two) grundat 1862. Tätt efter följer Wrexham AFC 1863 samt storebror Nottingham Forest 1865. För er som ej besökt staden så kan jag varmt rekommendera den ett besök när vi besöker dem borta. En stor varning för anfallaren Macaulay Langstaff som redan prickat in 13 mål!


Upp till bevis idag boys nu kör vi!


AFC Wimbledon – Notts County FC
League Two
Arena: Plough Lane
Datum: Lördagen den 25:e november 2023
Tid för avspark:15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/



COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2023-11-25 10:30:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon