2023-12-26 16:00

AFC Wimbledon - Sutton United

Inför: AFC Wimbledon – Sutton United
Har vi sett det sista av Ali Al-Hamadi?

Inför: AFC Wimbledon – Sutton United

Klassisk fotbollsdag i England och Boxing Day bjuder upp till derby där toppen möter botten

Som nämnt i ingressen så är det Annandags fotboll vilket engelsmännen kallar för Boxing Day. Historisk sett så kan man i kort förklara detta med att på denna dag så gavs gåvor till dom fattiga och man firar även helgonet St Stephen. Helgonet St Stephen är helgonet över hästar därav var det för i tiden ofta knutet till att man hade hästtävlingar, rävjakt men även traditionellt så spelades det rugby. Till mestadels så fick även tjänstefolket ledigt denna dag så att man kunde ta del av gåvor och närvara på ovan nämnda tillställningar.

Numera så sprängs omgångarna sönder pga av tv rättigheter men League Two bjuder upp till full omgång när den 24:e omgången skall spelas. Wimbledon huserar på en sjunde plats vilket är den sista åtråvärda kvalplatsen. Gästerna Sutton är jumbon i tabellen och har länge parkerat i botten av tabellen med ett uselt facit. Sutton gör för övrigt sin andra säsongen någonsin i The Football League och att följa upp fjolårets 14:e plats känns för stunden väldigt overkligt. Att notera är att Wimbledon slutade på en skamsen 21:a plats under fjolåret. Men i år så kommer det med all sannolikhet ej att upprepas.

Inför dagens match så är det ett Wimbledon som endast har en förlust på senaste sex matcherna. Gäster Sutton har inte vunnit på sina senaste sex. Nu är det derby och det är gångavstånd geografiskt mellan klubbarna så det finns helt klart en rivalitet mellan dessa två klubbarna.

Wimbledon kommer från en tung vinst borta mot Crawley Town i fredags där vi verkligen hade turen på vår sida. Nu väntar på pappret en munsbit men i fotboll så får man aldrig fälla ner garden och underskatta sin motståndare.

I Wimbledon saknas mittbacken Joe Lewis som drog på sig ett gult kort vilket innebär att han är avstängd pga antalet varningar. Tilltänkt ersättare kan bli Alex Pearce som kliver in bredvid Ryan Johnson.

Vi närmar oss även ett transferfönster där vi har ett gäng spelare som kan spela sina sista matcher för klubben. Anfallare Ali Al-Hamadi har ögonen på sig och klubbarna står på rad för att få signa honom. Även vänsterbacken Jack Currie som varit på väg bort dom senaste fönstren kan försvinna. Vi pratar för stunden om tämligen stora summor och värvningsansvariga Craig Cope jobbar intensivt i kulisserna med att fylla luckorna i leden som kan uppstå. Att hitta en ersättare till Ali Al-Hamadi är ingen lätt uppgift och om han försvinner är chanserna små att vi kan aspirerar på en kvalplats. Vi skall även tillägga att Wimbledon under nästa år skall betala av en del av sina lån på 3.25 miljoner pund så hur vi väljer att agera baserar sig också på våra ekonomiska förutsättningar som en medlemsägd klubb. Beträffande våra lånespelare så finns det för stunden inga indikationer på att någon av dem skall återkallas.

KROSSA SUTTON!!!

AFC Wimbledon – Sutton United
League Two
Arena: Plough Lane
Datum: Tisdagen den 26:e december 2023 / Boxing Day
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/


COME ON YOU DONS!!!
 
 

Henrik Persson2023-12-26 12:30:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon