Inför Aston Villa - Wolves

Inför Aston Villa - Wolves

Lokalderby i West Midlands.

Dags för ”andra chansen” nu på lördag. Melodifestivalen? Ja, kanske det: Eva Rydberg och Ewa Roos ska försöka ta sig till final i en het utslagstävling, men nu var det inte riktigt det som jag menade! Jag tänkte snarare på ”andra chansen för Wolves att besegra lokalkonkurrenten Aston Villa”.

Ni kommer ihåg förra mötet. Wolves var totalt överlägsna, men domaren Mike Dean bestämde sig för att blåsa straff för ingenting på övertid och ge segern till Villa. Inte konstigt att England inte har några domare som får döma i VM längre. På senaste VM 2018 var det 99 domare utsedda av FIFA och ingen från England, det förvånar mig inte.

Wolves är såklart bättre än grannen Villa och vi kommer därför också att vinna ganska enkelt imorgon. Det är vi som är THE PRIDE OF THE WEST MIDLANDS. Aston Villa borde inte spela i Premier League, de klarade sig kvar på ett fuskmål förra säsongen då målkameran var tillfälligt ur funktion mot Sheffield United. Annars hade de varit i the Championship där de också hör hemma.

Villa karaktäriseras av sitt filmande. De har många spelare som gillar att kasta sig handlöst. Jag tänker främst på ”The Master Himself” Jack Grealish, men också på spelare som Trezeguet och Traoré. Spelare som helt enkelt gillar att dyka - de har garanterat det som träningsmoment att kasta sig handlöst. Jag minns förra mötet lagen emellan då det var en situation då Grealish (vem annars) och en annan Villa-spelare slängde sig och filmade SAMTIDIGT, det var nästan lite komiskt. Det blev extra effektfullt när det visades i efterhand i slowmotion.

https://www.youtube.com/watch?v=V5WbtZmvByc

Vad ska Wolves göra för att undvika filmandet? Ja, det är helt enkelt att spela sitt eget spel och inte försöka tänka på alla väntade svanhopp. Vi är det bättre laget och vi borde vinna ganska lätt mot ett Villa som nyligen förlorade mot det absoluta bottenlaget Sheffield United. Dessutom har domarna numera koll på filmandet. Alla vet att Villa filmar. Hela domarkåren är medvetna om detta, så det ska inte behöva påverka matchens resultat.

Wolves förlorade senast mot Manchester City, men det är inte mycket att säga om. Det är förmodligen världens bästa lag just nu. Men vi är inte så dåliga. Wolves head coach Nuno Santo är nominerad som Manager of the Month för februari, Ruben Neves är nominerad som månadens spelare och João Moutinho är nominerad för månadens mål, det är såklart utmärkelser som Villa bara kan drömma om, de kanske kan vinna månadens dykning? Men den utmärkelsen vinner de väl varje månad.

I Wolves finns det en möjlighet att Willy Boly kan vara tillbaka i försvaret, han har varit borta länge på grund av skada och är såklart ett bra tillskott till laget om han kan vara med imorgon. Det gäller dock att inte riskera något, men det vet Nuno om. Om Boly spelar så ersätter han Leander Dendoncker.

JAG OCH VILLA
Jag var på plats på Molineux förra säsongen för ett år sedan när Wolves krossade Aston Villa på Molineux. Det blev en ganska bekväm seger för de guldsvarta. Vad jag särskilt minns var Villas hejaklack som pep ”Villa Villa Villa” i falsett, det lät som 12-åriga barn. Och såklart kommer jag ihåg den klassiska ramsan: ”SHIT ON THE VILLA, SHIT ON THE VILLA TONIGHT”. Den dånade runt alla läktare på Molineux. Det blev en enkel seger då för Wolves och jag tror att det blir vinst igen. 

SWEDEWOLVES TPPAR
Wolves lär vinna utan problem, det är klasskillnad mellan lagen. Villa fick nyligen stryk mot ligans sämsta lag och de kan skatta sig lyckliga att de redan har tillräckligt med poäng för att klara kontraktet. Wolves vinner 4-0, mål av Pedro Neto, Adama Traoré, Willian José och Ruben Neves. Tack för det!

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-4-3, fr.h.): Rui Patricio – Leander Dendoncker, Conor Coady (c), Romain Saiss – Nelson Semedo, João Moutinho, Ruben Neves, Jonny Otto – Adama Traoré, Willian José, Pedro Neto.

Truls Månsson2021-03-05 21:50:00
Author

Fler artiklar om Wolves