Inför Barnsley - Derby

Dags för tufft toppmöte mellan tabellsexan Barnsley och femteplacerade Derby. Kan Derby ta den tredje segern för säsongen mot Barnsley?

Det börjar utkristallisera sig vilka lag som kommer att göra upp om direktuppflyttningsplatserna och Playoffplatserna i League One. Det är ca en tredjedel kvar av säsongen, men allt tyder på att Sheffield W och Plymouth kniper tätpositionerna och att Ipswich, Bolton, Derby, Barnsley och Wycombe tampas om de fyra Playoffplatserna. De sistnämnda är bara fyra poäng efter Derby, men det är väldigt jämnt från plats tre till sju, så det är nog flera lag än Derby som är rädda för Wycombe, som har bäst form I League One just nu med sex raka segrar.

Barnsley skulle vid seger mot Derby gå förbi the Rams med två poäng och en match mindre spelad och detta vill vi ju inte se hända.

Derby besegrade Barnsley med 2-1 redan tidigt i augusti och i början av januari blev det storseger för Derby i FA-cupen mot Barnsley. Båda dessa vinster skedde dock på hemmaplan, så det är ju en betydligt tuffare uppgift att upprepa bedriften på Oakley Stadium. Barnsley är dessutom i god form med tre raka segrar och hela nio gjorda mål.

Derbys framgångssurf har avtagit något, men det var väldigt skönt att det blev seger igen i lördags och att det bara gick två matcher utan seger. Spelet var inte strålande, men segern säker och självförtroendestärkande.
Med en hel veckas vilande och en seger i ryggen har jag svårt att tänka mig att Paul Warne kommer ändra något på startelvan.

Trolig startelva:
Wildsmith
Smith - Cashin - Forsyth - Sibley
White - Hourihane
Barkhuizen - Knight - Mendez-Laing
McGoldrick

Ola Carleke2023-02-24 16:44:59
Author

Fler artiklar om Derby