Inför Birmingham - Derby
Är det möjligt att vinna med Tom Lawrence i laget?

Inför Birmingham - Derby

Derby som vanligt nederlagstippat men vi Ramsanhängare vet att laget är bättre än ryktet.


Derbymanskapet tar sig under fredagen några mil i sydvästlig riktning för att på St Andrew´s Stadium möta Birmingham.

De inledande fem omgångarna har för Birminghams del inneburit två vinster, två oavgjorda och en förlust. De två vinsterna har tillkommit på bortaplan och på de två hemmamatcherna är facit en poäng. Derby har kammat hem sex poäng genom en vinst, tre oavgjorda och en förlust. Vinsten, mot Hull, skedde på bortaplan liksom förlusten. Birmingham ligger på åttonde plats och Derby på 15:e.

Jason Knight är äntligen tillbaka i skick att spela. Den talangfulle mittfältaren skadade sig under försäsongen men manager Wayne Rooney har sagt att det finns plats för honom i truppen. Förra säsongen använde Rooney sig av Knight i hela 43 ligamatcher så det finns all anledning att tro att vi snart får se Knight på planen igen. Kamil Jozwiak kommer att missa fredagsmatchen efter att ha deltagit i det polska landslaget under landskampsuppehållet, bl a annat så sent som i onsdags.

Craig Forsyth har tilldelats en trematchers avstängning beroende på en incident i senaste ligamatchen. På vänsterbacksplatsen får vi då se Lee Buchanan vilket i mitt tycke är bättre alternativ.

Sam Baldock har missat de två senaste matcherna men har nu återhämtat sig från sin skada och jag tror därmed att han är med i startelvan.

I övrigt tror jag att vi får se en startelva som är tämligen lik den som fick förtroende mot Nottingham innan landskampsuppehållet. Mittbacksduon Jagielka/Davies kommer att få fullt upp med att hålla koll på Troy Deeney som kommer att debutera för Birmingham ikväll. Det är en spelare jag har stor respekt för och vi Ramsanhängare kan bara drömma om att Derby skulle kunna skaffa en spelare av den kalibern.

Derbyär som vanligt nederlagstippat denna säsong men vi Ramsanhängare vet att laget är bättre än ryktet. Kan det äntligen vara dags för en vinst med Tom Lawrence i laget? Det verkar ju i stort sett omöjligt för honom att vara med bnär laget vinner (1 vinst på 1,5 år...) men när man som minst anar det så händer det kanske...
 
Möjlig startelva:
Kelle Roos
Nathan Byrne
Phil Jagielka
Curtis Davies
Lee Buchanan
Louie Sibley
Max Bird
Graeme Shinnie
Tom Lawrence
Ravel Morrison
Sam Baldock
 

Torbjörn Karlsson2021-09-10 14:05:00
Author

Fler artiklar om Derby