King Power Stadium, 2024-05-04 13:30

Leicester - Blackburn
0 - 2

Inför: Blackburn - Leicester

Inför: Blackburn - Leicester

Säsongsavslutning och en trofé ska hissas.

En lång säsong är till sin ända och Leicester ska få fira ordentligt med fansen som mästare av the Championship. 

Avancemanget till Premier League säkrades i fredags genom en Leedskollaps utan dess like och seriesegern blev klar i måndags genom bekväma 3-0 borta mot Preston.

Mer imponerande var de nästan 6000 tillresta Leicesterfansen i regnet. så vi hoppas får med sig minst lika energifyllda medfans när King Powe Stadium fylls. 

Därtill väntas det enligt tifogtuppen Union FS största tifot någonsin rullas ut när Jamie Vardy ska hyllas. Ett tifo planerat när Vardys framtid i klubben var oviss. Nu ryktas det dock om en förlängning. Det hade annars varit skandalöst om en sorti inte annonserats innan matchstart. 

Vardy är tveklöst klubbens största någonsin. En nästintill unik lojalitet och resa som man har fått äran att uppleva. En sista dans önskas. Sen ska statyn bara upp. 

Inför matchen rapporteras det om inga nya skador mot senast. 

Gästande Blackburn har i princip klarat sig kvar i the Championship. De är tre poäng från nedflyttning och kräver vid förlust mot Leicester att Plymouth, Sheffield Wednesday och Birmingham alla vinner. De lagen möter Hull, Sunderland och Norwich respektive. Hull och Norwich spelar båda för en kvalplats. 

En konstig säsong för Blackburn som har en av ligans bästa spelare i Sammie Szmodics som med sina 25 mål lär vinna skytteligan. Trots det vann en Leedsspelare säsongens spelare.

Inför matchen är en hel drös spelare skadade.

Matchstart kl 13:30 på King Power Stadium. Straight back up Lestah citeee. 

Adam Bills2024-05-03 22:53:00
Author

Fler artiklar om Leicester