2024-10-19 16:00

Blackpool - Barnsley

Inför Blackpool-Barnsley
Darrell Clarke

Inför Blackpool-Barnsley

Spelmässigt, så har det verkligen inte sett bra ut under den här säsongen. Om en pressad Darrell Clarke inte har fått ordning på bristerna under landslagsuppehållet, då är chansen stor för att den kommande veckan kommer att bli hans sista i klubben.

På lördag så styr Barnsleys spelarbuss västerut, för match mot 10:e placerade Blackpool.
Blackpool står på lika många poäng som oss, men bättre målskillnad gör att de är före oss i tabellen.
Dessutom så har de, till skillnad från oss, en stigande formkurva.
Sedan Steve Bruce tog över som manager, så har de endast förlorat en match.
Blackpool spelar nu under Bruce med en klassisk 4-4-2 uppställning, de är ett spelande lag, och de försöker ofta hitta fram med djupledsbollar till sina anfallare att löpa på.
Bästa målskytten heter Kyle Joseph, och han har hitintills gjort 4 mål i League One.

Blackpool är ett lag som Barnsley haft extremt svårt att spela emot under de senaste säsongerna. Så även under den förra, då Blackpool vann bägge mötena.
Hemma på Oakwell så fick vi se oss besegrade med 1-0, sedan Corey O`Keeffe försvarat oförsiktigt i eget straffområde, och bjudit på en straff.
En straff som Rhodes sedan dunkade in, och som senare visade sig bli matchens enda mål.

Matchen i Blackpool var mer dramatisk, Blackpool var då länge överlägsna, gick fram till en 3-0 ledning, men blev därefter lite försiktiga.
Det gav Barnsley en biljett in i matchen, McAtee reducerade först, på övertid så tryckte sedan Phillips in 3-2, och Barnsley borde sedan också ha fått en chans från 11 meter för att kvittera. Domaren var dock inte av samma uppfattning som jag, utan friade, vilket gjorde att Blackpool kom undan med blotta förskräckelsen, och tog alla tre poängen.

Det var en lite pressad Darrell Clarke på gårdagens presskonferens, det har börjat att ifrågasättas i supporterkretsar om han verkligen är rätt man för jobbet, något som jag tyckte märktes även på journalisternas frågor.
Hade vi bara spelat bra fotboll, då hade han nog suttit ganska säkert, trots att 11:e platsen, som vi just nu ligger på, inte motsvarar förväntningarna som supportrarna har på detta laget.
Men så har verkligen inte varit fallet, och förutom det torftiga spelet så framstår det inte som att han har någon tydlig spelidé för hur vi ska ta sats uppåt i tabellen.
Vi ställer upp med nya formationer i var och varannan match, som dessutom också kan ändras både en och två gånger under matchens gång.

Darrell försvarade sig med att det nytt folk på många positioner inom klubben, och truppen, och bad om tålamod.
För inte heller han har varit nöjd över hur vårt spel har sett ut. Landslagsuppehållet kom därför lägligt för oss, och Clarke berättade att laget har jobbat hårt på träningsplanen för att rätta till bristerna i spelet. Samtidigt så ska det enligt Clarke vara fortsatt bra stämning i gruppen, och spelarna har kommit energifyllda till träningspassen.

Om jag ska gissa lite nu, då tror jag att den kommande veckan kommer att bli väldigt avgörande för Clarkes framtid i klubben.
Vi möter Blackpool, Charlton och Shrewsbury under en veckas tid, blir resultaten mindre bra i dessa matcherna, och vårt spel inte förbättras, då tror jag att vi har en ny manager som leder laget i FA-cup mötet mot Port Vale den 2/11.
Jag tycker samtidigt att vi har haft alldeles för många managers under de senaste säsongerna, så jag hoppas verkligen att Clarke lyckas styra skutan i rätt riktning igen, och får vara kvar.

Clarke kommer i alla fall få lite hjälp på traven för att lyckas med det, den offensiva mittfältaren Adam Phillips är nämligen tillbaka efter skada.
Phillips toppar ju den interna skytteligan, så riktigt skönt att få tillbaka honom i laget igen.
Däremot så kommer inte Josh Benson att vara tillgänglig till Blackpool matchen. Benson utgick skadad mot Huddersfield, en skada som senare visade sig vara av det lindrigare slaget, men till lördag så hinner han inte att bli hel.

Mitt tips: Som sagt, vi har alltid svårt mot Blackpool. Jag tror tyvärr inte att det blir något undantag i morgondagens match. Därför så blir mitt tips 3-1 till Blackpool.

Blackpool-Barnsley

Matchstart: Lördag kl 16:00

Visas på: Ifollow Barnsley

Trolig startelva 3-5-2

Slonina
de Gevigney, Pines, Roberts
Cotter, Phillips, Craig, Connell, Earl
Humphrys, Keillor-Dunn

You Reds!



 

Tony Karlssonbolantony@hotmail.com2024-10-18 14:44:17
Author

Fler artiklar om Barnsley