Inför Bolton - Derby

Inför Bolton - Derby

Upp till bevis för Derby när man möter laget precis ovanför i tabellen - Bolton på femteplats. Matchen sänds på Viasat kl 16 imorgon (tisdag).

Efter tio dagars speluppehåll är det dags för match igen och man kan tänka sig att det känts ganska bra för manager Paul Warne och truppen dessa dagar. En storseger som tidig julklapp, plats bland de fyra playofflagen och en trupp där de flesta äntligen är skadefria igen. Detta betyder att det blir en stark bänk äntligen hur man än formerar startelvan. 
Backen James Chester är enda undantaget med sin långtidsskada, men annars är de flesta tillbaka och till och med veteranen och lagkaptenen Curtis Davies är nu redo för start efter ett par inhopp. Frågan är dock om han får starta. Cashin är given på sin mittbacksposition. Vår unge försvarare har vuxit ut till en klippa denna säsongen och är med sin rörlighet och tuffhet ett mycket starkt kort. Lite oväntat har han bredvid sig rutinerade och stundtals utskällde ytterbacken Craig Forsyth. Med alla skadeproblem har han fått ta klivet in på mitten och har vuxit in bra i den rollen.
Att både Jason Knight och Louis Sibley skulle göra bra ifrån sig i år var ingen vild gissning, men att det skulle bli som back är väldigt oväntat. Knight har hamnat utanför startelvan efter skadeproblem och då har Sibley fått kliva in och gjort det bra.
Största glädjeämnet de senaste matcherna har ändå David McGoldrick varit. Han visade fina takter redan i inledningen av säsongen, men hade flera småskador som störde. Nu har han fått vara hel en tid och gjorde ju hattrick senast mot Forest Green. McGoldrick leder vår interna skytteliga och är dubbelt så effektivitet, sett till spelade minuter och mål, jämfört med skyttetvåan James Collins.
Mot Bolton kommer det bli högintressant eftersom de ligger precis före Derby i tabellen. Efter hela tolv matcher i rad utan förlust (om man bortser från straffsparksläggning mot Liverpool) har vi segat oss upp på en playoffplats. Av dess tolv är några cupmatcher inräknade, men tyvärr har de flesta matcherna slutat oavgjort och därför har det blivit ett segande upp till nuvarande sjätteplats. Bolton ligger en poäng före oss, så en seger hade ju inte varit dumt. Inom loppet av sex dagar kommer det ytterligare två matcher och det mot beskedligt motstånd och hemma på Pride Park, så om en vecka skulle vi kunna ha gjort ett ryck. Vågar man hoppas på det?

Förslag på laguppställning
Wildsmith
Sibley - Forsyth - Cashin - Smith
Hourihane - Bird
Mendez-Laing - McGoldrick - Barkhuizen
Collins

Ola Carleke2022-12-26 11:37:21
Author

Fler artiklar om Derby