Inför Bournemouth-Wolves

Inför Bournemouth-Wolves

Nu vinner vi!

Wolves ska möta Bournemouth imorgon kväll och vi behöver verkligen en vinst. Vi ligger näst sist i tabellen och har bara tagit 2 poäng av 12 möjliga. Såklart är det ännu tidigt - av säsongen är bara fyra omgångar spelade, men vi måste börja vinna.

Bournemouth är ett lag som vi ska slå. De har 0-16 på sina tre senaste ligamatcher och är i fritt fall. I senaste matchen förlorade de med 0-9 mot Liverpool. De är dessutom nykomlingar och är tippade att åka ur Premier League.

Efter 0-9 senast så sparkade Bournemouth sin manager Scott Parker, han fick alltså gå redan efter fyra omgångar. Vad jag vet så har de ännu ingen ny. Gary O’Neil har tagit över temporärt, men det ryktas om att de är ute efter Sean Dyche eller Chris Wilder.

Så om vi tycker att Wolves darrat till i säsongsinledningen så har Bournemouth redan rasat ihop. Vi borde vinna imorgon. Inget annat gäller, även om vi har bortaplan.

Bournemouth? Då tänker jag på EF språkresor.  Det måste vara massor av svenskar som bott i den södra kuststaden. Konstigt att de inte har fler svenska fans. Jag har i alla fall aldrig träffat någon, men de finns säkert några svenskar vars hjärta klappar för Bournemouth.

Wolves har bytt till fyrbackslinje denna säsong och spelar 4-3-3. Jag antar att syftet var att vi skulle spela en mer attraktiv fotboll och göra fler mål - vi har tidigare säsonger haft en trebackslinje som oftast var fem när motståndarna hade bollen. Men den nya taktiken har inte funkat. Vi gör inte fler mål, istället ser vi darriga ut bakåt. Våra nuvarande ytterbackar är i grunden offensiva wingbacks och de är inte vana vid att försvara. Men det kanske blir bättre när taktiken har satt sig.

Annars pratas det mest om Portugal i samband med Wolves. I de två senaste matcherna har vi haft SJU portugiser i startelvan. Det kan mycket väl bli åtta portugiser imorgon. Det skulle i så fall vara ett bisarrt rekord. Frågan är om detta är så bra, jag tror det inte.

Wolves värvade anfallaren Sasa Kalajdzic igår, men han hinner inte bli spelklar. Så antagligen blir det samma lag som senast. Neto-Jiménez-Guedes i anfallet och bakom dem ett mittfält bestående av Nunes-Neves-Moutinho. Av dem har Neves toppform medan nyförvärvet Nunes såg väldigt sliten ut senast. Det är krävande att spela i Premier League och frågan är om inte Nunes snart behöver vila en match.

Vårt anfall gör inga mål och det beror mycket på att de spelar individuellt istället för tillsammans. Neto kör sina privata dribblingraider med huvudet nedborrat i marken. Jiménez är mest fokuserad på vilka piratgrejor som han ska klä på sig när han gör mål (en krok mot Preston) och det andra nyförvärvet Guedes har inte lyckats alls hittills, sitter mest på ändan och vädjar mot domaren. Jag skulle starta Traoré istället för Guedes, men så lär det inte bli. Head coach Bruno Lage har sina favoriter och Traoré är inte en av dessa.

JAG OCH BOURNEMOUTH
Har aldrig sett lagen mötas live. Faktum är att lagen bara har mötts 14 gånger trots att de båda grundades på 1800-talet. Säsongen 2019/20 vann vi bägge matcherna mot dem, och de åkte ur. Bournemouth har inte vunnit mot Wolves på 7 år. Men jag har som sagt aldrig varit i England och sett när vi spelat mot dem.

ATT SE UPP FÖR
Kan inte mycket om Bournemouth och de har 0-16 på sina tre senaste ligamatcher. Det känns som att de är ett gäng vilsna Championship-spelare och att de åker ur.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Raul Jiménez har gjort mål fyra matcher i rad mot Bournemouth, det är ett av hans favoritlag. Jag tror att han gör mål igen och att vi vinner lite krampaktigt med 1-0.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (4-3-3, fr.h.): José Sá – Nelson Semedo, Max Kilman, Nathan Collins, Jonny Otto – Matheus Nunes, Ruben Neves (c), João Moutinho – Pedro Neto, Raul Jiménez, Goncalo Guedes.

Vi som bor i Stockholm ser matchen på The Crib, Sveavägen 55, t-bana Rådmansgatan. Vi brukar vara ett bra gäng där. Kickoff kl 20:30 och matchen spelas alltså imorgon onsdag.

Truls Månsson2022-08-30 16:55:00
Author

Fler artiklar om Wolves