Inför Brighton-Norwich

Inför Brighton-Norwich

Ett Norwich som börjar vara i något av poängnöd åker idag till sydkusten för match mot Brighton.

Efter en bra poäng och en hållen nolla borta mot Bournemouth innebar förra veckans hemmamatch mot för denna säsong relativt blekt Man Utd att laget raskt togs ned på marken igen. Matchen var ytterligare en av säsongens matcher där Norwich hela tiden kändes steget efter motståndarna och att målvakten Tim Krul kanske var matchens lirare och blev blott åttonde målvakten i PL:s historia med att rädda två straffar i samma match samtidigt som laget förlorar med 1-3 säger en del om matchens karaktär. Matchens lilla glädjeämne var att tidigare skadedrabbade Onel Hernandez fick göra matchens sista mål med en snygg soloräd. ”Tyvärr” saknas dock kanske just Hernandez idag då han blev nybliven pappa under gårdagen.


Förlusten innebär att Norwich nu är näst sist i tabellen med en formkurva i dem senaste matcherna som nog är seriens sämsta tillsammans med ett antagligen än mer pressat Southampton. Två poäng saknas för att ta sig bort från nedflyttningsplatserna och även om det är många poäng kvar att spela om är känslan att laget måste börja höja poängsnittet snart om man inte ska bli akterseglat i botten.

Brighton under nye popmanagern Graham Potter har fått mycket beröm under serieindelningen och har höga ambitioner för säsongen men är faktiskt bara fyra poäng ovanför nedflyttningsstrecket. Hemmaspelet på Amex har dock varit ganska vasst i serieupptakten och man ser nog matchen mot ett bortasvagt Norwich som en bra chans till att ta ett taget uppåt i tabellen. I spelartruppen har man
därtill antagligen ett antal spelare tillgängliga igen efter frånvaro. Trossad, Moy, Duffy kan antagligen alla konkurrera om startplatser efter skador och avstängning. Hos motståndarna får vi idag antagligen se mest upp med Neal Mupay som har gjort mål i tre raka hemmamatcher för Brighton,

Frågan är dock om Brighton måste se upp med Teemu Pukki? Den tidigare uppskrivne Pukki har nu gått fem raka matcher utan mål, något som han inte gjort tidigare hos oss. Inför säsongen önskade undertecknad i allafall en spelare som kan görs mål på regelbunden basis då det varit en ingrediens som saknats varje gång vi har åkt ur PL dem senaste åren så jag och säkert många med mig skulle andas lite lättare om Pukki fick måla i dagens match.

Jämför med förra veckans startelva så KAN det vara möjligt att starta med samma elva OM nu Hernandez kommer till start samt om Amadou är redo efter en lättare knäsmäll under veckan. Amadou får ju gärna vara då man inte gärna vill se mer strul bland mittbacksbesättningen. Kommer inte han till start får kanske Tettey vikariera som mittback för en annan mittbacksvikarie. I övrigt mest småskador i truppen på ett kanske inte optimalt sätt. Till exempel tycker jag att vi har fått sett alldeles för lite av Emi Buendia denna säsong.

Tips:

Att tippa mot Norwich på bortaplan hittills denna säsong har varit en bra idé hittills denna säsong. Att gå emot det i dag mot ett rätt bra Brighton i rätt bra form känns knepigt. Det blir en utgångsetta på stryktipskupongen.

 

Anton Karlsson2019-11-02 12:27:00
Author

Fler artiklar om Norwich