Inför Brighton-Wolves

Inför Brighton-Wolves

In med bollen i mål

Wolves hade verkligen otur senast mot Manchester City. Först blev Raul Jiménez utvisad efter att ha fått två gula kort på en minut. Och i andra halvlek tröttnade domaren Jon Moss på Wolves extremt täta och destruktiva defensiv och gav City en straff, bara för att markera. VAR satt och sov och kunde inte avgöra om Moss hade rätt eller ej, och Moss är som bekant alldeles för överviktig för att springa iväg och titta på nån skärm, så straff blev det. 0-1 och matchen var förlorad.

Wolves har gjort ett mål på sex matcher, smaka på det. Ett enda mål, men vi har ändå en vinst och två oavgjorda så det är ingen större katastrof och vi är på en helt ok nionde plats i tabellen. Men givetvis kan vi inte hålla på så här. Målen måste komma och det snabbt. Tyvärr är Raul Jiménez avstängd efter sin utvisning senast så vi har inte mycket alternativ framåt.

Daniel Podence var med i senaste vinstmatchen mot West Ham och borde äntligen få starta. Men i övrigt är det inga forwards med form. Adama Traoré är ju rolig att se, men det blir liksom inte så många mål av alla hans rusher. Hee-Chan Hwang har varit helt under isen i de senaste sex matcherna, och Francisco Trincão har inte gjort en människa glad sen han kom till klubben, felfotad och vek. Kanske är det läge att unge Fabio Silva får chansen? Men kanske inte mot tuffa Brighton, dom är elaka. Det borde bli Podence, Hwang och Adama i anfallet.

Brighton är som sagt tuffa. Deras spelare heter DUNK, BURN och GROSS och de spelar precis som de låter. Det smäller rejält och de har inte förlorat många matcher i år. De är lite av "det oavgjorda laget". Så vi har 0-0-Wolves mot oavgjorda-Brighton. Det låter som en riktig höjdare, eller hur?

Nu kanske det inte blir någon match alls eftersom Brighton har 3-4 spelare med Covid. Vi får hoppas att de inte får fler sjukdomsfall i laget.

Jag ska se matchen imorgon onsdag kl 20:30, på the Crib, Sveavägen 55, t-bana Rådmansgatan, vi blir ett gäng vargar, ses där!

JAG OCH BRIGHTON
Jag har sett Wolves mot Brighton live två gånger, en vinst (2006) och en förlust (2017). Tror att det var Kenny Miller som avgjorde på straff 2006. Men annars har vi har ganska svårt mot Brighton historiskt sett och jag är tveksam till att vi kan vinna mot dem på bortaplan imorgon.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Jag ska inte skriva 0-0, för det orkar jag inte med igen. In med booooollen i mål! Vi kör på 1-1. Mål av Podence.

TROLIGT WOLVES-LAG
WOLVES (3-4-3, fr.h.): José Sá – Max Kilman, Conor Coady (c), Romain Saïss – Nelson Semedo, Ruben Neves, João Moutinho, Ryan Ait-Nouri – Daniel Podence, Hee-Chan Hwang, Adama Traoré.

Truls Månsson2021-12-14 18:37:00
Author

Fler artiklar om Wolves