Inför Brighton-Wolves

Inför Brighton-Wolves

Svår bortamatch på sydkusten

Match igen. Brighton borta. Kickoff idag lördag kl 16, svensk tid.

Wolves vann i veckan. Igen. Tredje raka vinsten på Molineux och tredje raka med noll insläppta på Molineux. Vilken förvandling vi har sett sedan raset mot Leeds (2-4) för en dryg månad sedan.  Formen är mycket bra och observera att Wolves nu gjort mål i 8 raka matcher.  Verkligen dags att skippa snacket om "Wolves har svårt att göra mål".

Brighton är överraskande bra denna säsongen och framförallt har man klarat att hålla en stabil form hela säsongen. Bara vid ett tillfälle i oktober har man förlorat två raka, men i övrigt har man alltid lyckats vinna direkt efter en förlust. Starkt gjort och man har bra chans att nå Europa League till hösten. 

Historiskt brukar vi ha svårt för Brighton, men notera att vi inte förlorat där nere senaste tre gångerna vi har varit där. Två oavgjorda och en vinst.  Att vi inte vann emot dom på över dussinet matcher mellan 1979-1991 är liksom en utraderad historik nu, när vi pratar "bogey team-faktorn".

Men men.. nu "måste" väl någon av de korta trenderna brytas idag. Kommer Brighton för en gång skull inte vinna efter en förlust, kommer Wolves för en gång skull gå mållösa, och/eller kommer lagen att kryssa för första gången sedan 1/4 ?

Tror nog att Brighton kommer mer laddade idag. De förlorade i Nottingham senast och är rejält revanschsugna, medan Wolves nog känner sig lite avslappnade efter att troligen ha säkrat kontraktet via segern mot Crystal P i tisdags.

Tips?  Som sagt en slags "mellanmatch" för Wolves, och tror tyvärr det blir en ordentlig plattmatch idag.  3-0 till Brighton. 

Magnus Bengtsson2023-04-29 09:16:00
Author

Fler artiklar om Wolves