2024-02-03 16:00

Charlton - Derby

Inför Charlton - Derby
Eiran Cashin har visat ett gott hjärta när han förlängt sitt kontrakt med The Rams.

Inför Charlton - Derby

Februari gör sitt intåg. Kan Derby County göra den till sin lyckomånad och börja med en bortaseger mot Charlton Athletic.

Mark Thomas anslöt, från Oxford United, till klubben under hösten med ansvar för rekrytering av nya spelare. Det är ingen lätt roll, speciellt när vi fortfarande är under viss kontroll från EFL. Jag vet inte om vi skall vara imponerade över hans första ”fönster”, men vi har i alla fall fått in några nya spelare. Kantspelaren Corey Blackett-Taylor har kommit in från Charlton och mittfältaren Ebou Adams på lån från Cardiff City. Blackett-Taylor kan vi säkert få mycket nytta av under våren om han fortsätter som han inlett säsongen med både mål och assist. Adams har enbart startat tre matcher för Cardiff och känns som ett litet frågetecken, men League One är möjligen hans nivå. Likt många av sommarens nyförvärv lär han också ha en skadehistorik.

Eiran Cashin och Max Bird har varit de stora farhågorna att tappa till andra klubbar. Glädjande nog har Cashin skrivit på ett nytt treårsavtal. Bird däremot lär enligt egen utsago ha fokus på att spela i The Championship och skrivit på för mittenlaget Bristol City. I min värld tror han därmed inte på avancemang för The Rams. Vi lånar visserligen tillbaka honom under vårsäsongen, men handen på hjärtat  -  skall vi spela med en spelare som inte tror på avancemang. Jag är oerhört tveksam. Visst vore det intressant om vi nästa säsong spelar i The Championship och blir tabellmässigt högre upp än Bristol City.

Det blev ingen centerforward under januarifönstret, även om det var prioritet. Förhoppningsvis hade Derby ute fler krokar än de som det spekulerats om från onsdagslaget. Dock positivt att vi fem i tolv inte gjort panikköp för löjliga pengar. Vi minns ju bl a Anya och Butterfield.

Formen under januari har varit mil ifrån det vi emellanåt sett under slutet av förra året och det känns självklart inte bra. En spelare som skall driva laget framåt är vår lagkapten Conor Hourihane. Tyvärr har han varit mycket upp och ner, samspelet med Bird har heller inte klickat. Kan vår lagkapten vara i behov av en paus? Frågan är om Paul Warne har kuraget att peta honom.

James Collins levererar verkligen, inte bara med mål utan även med sitt slit. Det är bara att hoppas att han håller säsongen ut. Nu ryktas det dock om att finna någon nr9 utan kontrakt. De tre övriga alternativ vi har i truppen i den positionen är troligen inte tillbaka på ett tag vilket inte för mig är överraskande. De skrev på kontrakt i somras, men liksom en del andra av Warnes rekryteringar kom hit med en skadehistorik.

Den bästa nyheten till lördagsmatchen bör vara att Ryan Nyambe är tillbaka från afrikanska mästerskapen. Han ger verkligen stabilitet bakåt. Adams kommer troligen börja på bänken och jag hoppas att energiknippet Liam Thompson får starta. Bird ser jag numera som ett komplement på bänken utifrån hans egen inställning. När en spelare kommer tillbaka till sin gamla hemmaarena är det inte ovanligt att han gör mål för sitt nya lag. Ni minns säkert bl a Mart Pooms återbesök med Sunderland. Jag tror därför mycket på Blackett-Taylor som målskytt.

Charlton har varit mycket upp och ner under säsongen och parkerar nu på en trettonde plats. De är dock starka på The Valley med nio segrar på femton matcher. De har dock tre raka hemmaförluster.

Kan Warne och spelarna göra februari till något annat än vad vi upplevt de cirka tio senaste åren vore en seger på lördag en god start.

Möjlig laguppställning;

Vickers
Nyambe - Nelson – Cashin – Sibley
Hourihane - Thompson
Wilson - Mendez-Laing – Blackett-Taylor
Collins


 

Stefan Borg2024-02-02 16:47:40
Author

Fler artiklar om Derby