2022-01-22 16:00

Charlton - Fleetwood

Inför Charlton – Fleetwood
Juan Castillo lånas in från Chelsea och ska vara redo för spel redan till matchen mot Fleetwood.

Inför Charlton – Fleetwood

För första gången på tre veckor väntar det League One fotboll på The Valley och det när Charlton tar emot Fleetwood Town.

Det krävdes en kvittering i matchens sista sekunder av Chuks Aneke för att Charlton skulle lyckas bryta en förlustsvit på tre raka matcher. Insatsen mot Cheltenham var definitivt inget att skryta om och därför får en pinne ses som det bästa man kunde få med sig från den bortatrippen. Idag väntar det äntligen spel på hemmaplan igen. Något som laget, sett till prestationerna, uppenbarligen trivs avsevärt bättre på. Som motståndare står Fleetwood Town, ett lag vi besegrade under hösten med 1-2 på bortaplan. En av två matcher där laget faktiskt lyckades kriga till sig tre poäng under Nigel Adkins. Verkligheten ser dock annorlunda ut för såväl båda lagen vid denna tidpunkt. Johnnie Jackson står vid Charltons bänk istället för Adkins, och Simon Grayson tvingades lämna ytterligare ett uppdrag i divisionen och har temporärt ersatts av Stephen Crainey säsongen ut. Tränarskiftet har gett effekt och mycket tack vare fyra vinster på de sex senaste matcherna har laget klättrat över nedflyttningsstrecket till 19:e plats. Om undertecknad beskrev Cheltenham som formsvaga så får Fleetwood kallas för motsatsen. 14 poäng på de åtta senaste är ett bra formfacit för ett lag så långt ner i tabellen. Där befinner man sig i samma jämna poängmylla som Charlton och det är endast två poäng som skiljer lagen åt mellan 15:e och 19:e plats. Senaste vinsten mot Rotherham (1-0) imponerar framförallt. 

Vad det gäller spelartrupperna finns det en del att anmärka på. Chuks Aneke var Charltons första nyförvärv i januari och han fick göra startdebut omedelbart, efter endast en träning ihop med laget. Samma visa kan upprepas denna helg då klubben hämtat in den vindsnabbe vänsterbacken Juan Castillo från Chelseas U23-lag, som sitt andra vinternyförvärv. Holländaren, född år 2000, har fått större delen av sin utbildning i Ajax akademi men tog steget och blev ungdomsutlandsproffs i Chelsea 2016. Tiden i Chelsea har erbjudit spel i akademilaget och en handfull utlåningar. Förra säsongen spenderades till största del i hemlandet med ADO Den Haag och under hösten blev det ynka tre framträdanden för Birmingham City i Championship. Mer speltid och en bättre situation för Castillo eftersöktes och Charlton nappade för att få in en ung speedkula på vänsterkanten säsongen ut. Charlton har under de senaste säsongerna skapat en kontinuitet att låna in spelare från Chelsea och det med endast goda resultat. Juan Castillo blir nu den fjärde i raden efter Jay Dasilva (2017, 2017-18), Conor Gallagher (2019-20) och Ian Maatsen (2020-21). Castillo är alltså redan aktuell för spel idag. Det är däremot inte Sam Lavelle, Jake Forster-Caskey och Jayden Stockley. Conor Washington kan komma att vara aktuell för spel men det avgörs under dagen.

I Fleetwood ska enligt uppgifter Brad Halliday, Harrison Holgate, Darnell Johnson och Jordan Rossiter definitivt missa bortaresan, medan det råder osäkerhet kring lagets bästa målskytt Gerard Garner och dennes namne samt forwardskollega Joe Garner. Fleetwood har dock agerat smart i januari och rekryterat rutinerade kort för att säkra sin överlevnad i divisionen. Personligen förutspådde jag inför säsongen att Simon Grayson skulle bli av med jobbet tidigt och att Fleetwood är ett av lagen som riskerar nedflyttning vid säsongens slut. Den spaningen ser i nuläget inte ut att vara helt fel men som Fleetwood uppträder för tillfälle ska man nog se till att kunna lösa ett nytt kontrakt, förr eller senare. Visserligen försvann lovande mittbacken, James Hill, till Bournemouth för några dagar sedan och forwarden Callum Mortons lån avslutades. Två tunga tapp givetvis. Men, å andra sidan har man redan lyckats ersätta Hill med Zak Jules (lån MK Dons) och Toto Nsiala (Ipswich), samtidigt som Ellis Harrison (Portsmouth) har hämtats in som centerforward. Förstärkningar som bottenkonkurrenterna kan ha svårt att matcha, faktiskt.

The Addicks fem senaste ligamatcher: Cheltenham 1-1 (b), Crewe 2-1 (b), Wycombe 0-1 (h), Plymouth 1-0 (b), Cambridge 2-0 (h).
OFFFV
Bästa målskyttar Charlton
Jayden Stockley – 7
Conor Washington - 7
Ben Purrington – 3

Fleetwoods fem senaste ligamatcher: Rotherham 1-0 (h), Doncaster 0-1 (b), Shrewsbury 0-3 (h), Morecambe 0-0 (b), Gillingham 2-1 (h).
VVFOV
Bästa målskyttar Fleetwood
Gerard Garner – 7
Danny Andrews – 6
Callum Morton – 4

Avspark: 16:00
Arena: The Valley
Följ matchen på: Charlton TV (bild) eller via Charltons twitter (skrift). 

COYA!
 

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2022-01-22 11:08:29
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson