Stamford Bridge, 2021-09-11 18:30

Chelsea - Aston Villa

Inför Chelsea - Aston Villa

Inför Chelsea - Aston Villa

Lagen samlas åter igen efter landslagsuppehåll. För Chelsea väntar ett sargat Aston Villa som ska försöka ta sin andra raka vinst mot de Kungsblå, något de tidigare inte lyckats med under senaste 28 åren. Chelsea är trots 1-2 förlusten i säsongsavslutningen mot the Villans, favoriter i helgens Premier Leaguematch.

Historia:
Chelsea har ett väldigt bra historiskt resultat mot the Villans genom tiderna med 11 vinster på de senaste 16 hemmamatcherna och gjort mål i de senaste 20. På Stamford Bridge har Aston Villa inte hållit nollan i någon av de 20 matcher som spelats sedan mars 1998.
En vinst i morgondagens match gör att Chelsea tar sin tredje hemmaseger i rad för första gången sedan juli 2020.

Aston Villa var ett utav de sex lag (Arsenal, Manchester United, Southampton, West Brom och Wolves) som klarade sig undan en förlust mot Chelsea föregående säsong då de spelade oavgjort 1-1 på the Bridge och vann med 2-1 på hemmaplan i säsongens sista match. Det innebär även att Villa är ett utav de tre lagen (West Brom och Arsenal) som lyckats besegra Tuchels Chelsea i Premier League.
Aston Villa har dock inte vunnit två matcher i rad mot Chelsea sedan oktober 1993 och det är en 28årig svit som vi gärna förlänger åt dem.

Chelsea:
Thomas Tuchel vill se sitt lag fortsätta bygga vidare på den fantastiska start de har fått under inledningen av den här säsongen.
Chelsea spelade med 10-man i den sista ligamatchen innan landslagsuppehållet och tog med sig en stark poäng i bortamötet med toppkonkurrenten Liverpool.
Vilka spelare som kommer att starta handlar, så här efter landslagsuppehållet om vilka som finns tillgänglig, vilka som känns fräscha och vilka som har tränat på hemma på Cobham och imponerat på Tuchel.

En av dessa spelare som tillbringat uppehållet hemma på Cobham är nyförvärvet Saul Niguez. Mittfältaren har anslutit till klubben och tränat på under uppehållet. Då Kantes fotledsskada stoppar honom i lördagens match är det högst troligt att spanjoren får göra sin debut, kanske får vi se honom redan från start i matchen mot Villa.

Vi kan nog säga att Aston Villa tillhör Romelu Lukaku favoritmotståndare. Belgaren som gör sin första hemmamatch på åtta år och tre veckor spelade mot just lördagens motståndare i den hemmamatchen. Den matchen slutade 2-1 och Lukaku har gjort totalt 6 mål i hans fem senaste Premier Leaguemöten med the Villans.

Det finns några Chelseaspelare som har möjlighet att nå vissa milstolpar i och med helgens Premier Leaguematch. Jorginho och Callum Hudson-Odoi kan båda komma att göra sin 100:e match i den kungsblå dressen och Kai Havertz kan göra sin 50:e för klubben.
Rudiger kan komma att göra sin 100:e start för Chelsea nu på lördag när han högst troligen finns med i startelvan.

Läget i laget:
Lukaku rapporterades under landslagsuppehållet ha problem med sitt ena lår, men Tuschel meddelade på dagens presskonferens att det inte ska finnas några hinder för anfaller, som tränat på som vanligt igår och idag med laget.

Kai Havertz drog på sig en lättare förkylning under landslagssamlingen med Tyskland, något som Tuchel säger kan öppna upp en startplats för landslagskollegan Timo Werner, som gjorde tre mål och en assist för sitt Tyskland under VM-kvalmatcherna.

Christian Pulisic som missade inledningen på säsongen på grund av Covid, haltade i onsdags kväll (amerikans tid) av planen när hans USA vann mot Honduras med 4-1 och han kommer inte att medverkar i helgens Premier Leaguematch.

Kante som på grund av en fotledsskada klev av i halvtid mot Liverpool senast kommer inte att vara tillgänglig för spel nu på lördag. Tuchel säger att han hoppas på att fransmannen är redo för spel på tisdag då Champions League drar igång.

Reece James fick syna det röda kortet mot Liverpool och är i och med det avstängd en match. Det innebär att han missar matchen mot Aston Villa.

        Läs mer om det röda kortet och efterföljderna HÄR.

Brasilien stänger av sina landslagsspelare som valde att inte åka iväg och spela med sitt landslag under detta uppehåll. Det innebär att Thiago Silva högst troligen kommer att missa denna match, men Tuchel är optimistisk och hoppas på att överklagan som gjorts ger ett positivt besked gällande brassen.

Möjlig startelva(3-4-2-1): Mendy; Chalobah, Christensen, Rudiger; Azpilicueta ©, Jorginho, Saul, Alonso; Werner, Mount; Lukaku


Aston Villa:
Aston Villa har inlett säsongen med förlust mot Watford, 2-0 vinst mot Newcastle och senast oavgjort 1-1 mot nykomlingarna Brentford och befinner sig på en 11 plats i tabellen.
Inför säsongen tappade de bland annat sin stora stjärna Jack Grealish till Manchester City.
The Villans har inför säsongen fått in Leon Bailey från Bayer Leverkusen, Emiliano Buendia från Norwich, Caleb Chukwuemeka från Northampton, Danny Ings från Southampton, Ashley Young från Inter Milan och Axel Tuanzebe på lån från Manchester United.

Nyförvärvet Danny Ings har varit involverad i åtta mål på sina nio senaste Premier Leaguematcher med sex mål och två assist och kommer troligtvis att spela från start.

Aston Villa har gjort två mål i deras fyra senaste bortamatcher och Dean Smith har som tränare en vinst, en oavgjord och fyra förluster mot Chelsea. Smith har inte längre Chelseas klubblegendar John Terry vid sin sida, då han och Richard O’Kelly valde att lämna i somras. I veckan meddelade klubben att de förstärkt tränarstaben med Aaron Danks från Anderlecht.

Läget i laget:
Emiliano Martinez och hans namne Buendia missar denna match då de varit iväg och spelat landslagsfotboll med sitt Argentina.
Chukwuemeka skadade sig under en match med det engelska U-19 landslaget och missar, precis som landsmannen Philogene-Bidace helgens match, då även han ådrog sig en skada under landslagssamlingen med Englands U-20 landslag.

Aston Villa har inför lördagens match fått tillbaka Ollie Watkins, Leon Bailey i matchform, McGinn och Ramsey är också tillbaka efter att de har haft en periods frånvaro på grund av Covid. Chelseabekantingen Bertrand Traore har även han hunnit med ett par träningar de senaste dagarna efter den lårskada han dragits med och ska åter igen vara i matchform mot Chelsea.

Möjlig startelva (4-1-4-1): Steer; Cash, Konsa ©, Tuanzebe, Targett; Douglas Luiz; Traore, McGinn, Watkins, Young; Ings


Förväntad matchbild:

Sedan fjolårets säsongsstart är det bara Ederson (21) och vår alldeles egna Mendy (18) som lyckats hålla nollan i fler Premier Leaguematcher än Aston Villas Martinez (16).
Det gör att Aston Villa högst troligen kommer att sakna sin förstamålvakt och Chelsea kan förhoppningsvis utnyttja att Jed Steer som kommer in inte stått i Premier League sedan inhoppet han gjorde mot Wolves i oktober 2019.

Chelsea kommer vara det bollförande laget och Aston Villa ligga i försvarsposition och lura på kontringar. Chelsea kommer få se upp med den målfarliga anfallsduon Ings och Watkins.

Dean Smith förväntar sig en tuff match från start och har full respekt för Tuchels Chelsea. Men menar att de har vunnit mot det kungsblå Londonlaget förut och kan göra det igen.

I den 58:e matchminuten kommer man från Chelseas håll att hylla säsongskortinnehavaren och komikern Sean Lock som tyvärr lämnat jordelivet vid en ålder av 58 år. Hyllningen sker genom stående ovationer och applåder under en minut.

En Chelseavinst innebär klubbens 600:e Premier Leagueseger, endast Manchester United har fler med sina 689 segrar.

Tips: 2-1

Domare: Stuart Attwell; dömer för tredje gången i rad ett möte mellan Chelsea och Aston Villa då han dömde båda mötena mellan lagen i Premier League förra säsongen.
VAR: Chris Kavanagh

Matchen spelas lördagen 11 september
Avspark kl. 18.30Stamford Bridge
Matchen visas på Viaplay och V Sport Premium

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-09-10 17:04:01
Author

Fler artiklar om Chelsea