Inför: Chelsea - Aston Villa
Jubel även efter imorgon?

Inför: Chelsea - Aston Villa

Dags för ligacupen då vi tar oss ann seriekonkurrenten och klassiska Aston Villa på Stamford Bridge imorgon kväll.

Chelsea har strålande form för tillfället och har vunnit fyra av sina fem senaste matcher och är fortsatt obesegrade. 
Senaste mötet lagen emellan slutade med Chelsea-seger med 3-0, även om det inte kanske speglade den matchen så är det en enorm styrka att ändå vinna den med så komfortabla siffror som vi ändå gjorde för lite mer än en vecka sedan.

En match som många kommer ihåg som "Sauls mardrömsdebut". Man ska inte hänga ut någon spelare egentligen men många chanser bortalaget skapade kom från bolltapp av spanjoren.
Hur som helst, räkna med ett rejält revanschsuget bortalag denna afton då man har slipat på formen genom en fin och stabil 3-0 seger hemma mot Everton i lördags som mycket väl kunde ha varit större. Ledningsmålet signerat av högerbacken Cash är värt att titta på, om ni har missat det. 

Chelsea
 
Läget i laget:

Känslan är att laget kommer att luftas en del, vilket det så ofta görs i ligacupen. Sen såklart, påverkar ju Tottenham-matchen en hel del, vissa spelare är mer slitna än andra. Detta är ju den lägst prioriterade turneringen av egentligen samtliga klubbar i ligan. FA-cupen däremot är något annat med tanke på hur betydelsefull den ändå är. Troligtvis kommer Pulisic missa matchen eftersom han är vristskadad och Mendy kommer inte spela. Tuchel nämnde på dagens presskonferens att han hoppas att ha Mendy i träning på torsdag igen. 


Med tanke på det tuffa spelschemat så bör det vara en drös med nya spelare som går in i startelvan och att Tuchel såklart har kommande helg-match mot City i åtanke. Så elvan bör se annorlunda ut jämfört med i söndags. Spelare som Werner, Hudson-Udoi, Chalobah, Bettinelli och Chillwell bör få en hel del speltid i morgondagens fight. Tuchel nämnde också i sin presskonferens att det inte är omöjligt att vi får se både Werner och Lukaku från start. 


Senaste fem matcherna:

Tottenham-Chelsea 0-3
Chelsea - Zenit 1-0
Chelsea - Aston Villa 3-0
Liverpool - Chelsea 1-1
Arsenal - Chelsea 0-2
 

Möjlig startelva: (3-4-2-1)

Bettinelli, Chalobah, Christensen, Rüdiger, Hudson-Odoi, Saul, Kanté, Chillwell, Ziyech, Werner, Lukaku

Aston Villa

Läget i laget:


Min gissning är att Villa kommer gå för det mer än hemmalaget och bör ställa en något mer ordinarie elva på planen. Oklart om John McGinn kan medverka. Frågan är om Dean Smith vågar chansa med honom. McGinn klev ut strax innan halvtid i mötet med Everton i lördags. Spelar han så är det ett rejält lyft för bortalaget. Även Leon Bailey utgick skadad efter bara 20 minuter på planen då han blev inbytt i mitten på andra halvlek. Det är två otroligt tunga tapp för bortalaget om de inte kommer till spel. I övrigt så är man skadefria. Den förväntade 4-3-3 formationen kan mycket väl bli en 5-3-2 formation från bortalaget då man har varierat.

Senaste fem matcherna:

Aston Villa - Everton 3-0
Chelsea - Aston Villa 3-0
Aston Villa - Brentford 1-1
Barrow - Aston Villa 0-6
Aston Villa - Newcastle 2-0

Möjlig startelva: (4-3-3)

Martinez, Young, Tuanzebe, Konsa, Cash, Ramsey, Hourihane, Nakamba, El-Ghazi, Ings, Watkins 

Senaste fem mötena mellan lagen:

Chelsea - Aston Villa  3-0  (2021)
Aston Villa - Chelsea  2-1  (2021)
Chelsea - Aston VIlla  1-1  (2020)
Aston Villa - Chelsea  1-2  (2020)
Chelsea - Aston Villa  2-1  (2019)



Förväntad matchbild och tips:

Det är alltid svårt att veta hur matchbilden kommer att se ut med tanke på hur ofta storklubbarna luftar olika spelare i turneringen så här i början. Vi vet att Chelsea har en högre högsta nivå samt större bredd om man jämför lagen. 
Troligtvis kommer det bölja fram och tillbaka med ett litet övertag för hemmalaget. Senast lagen möttes spelade bortalaget rejält respektlöst och var oförtjänta av att kliva av med en förlust på kontot. Spelar Ings och Watkins så måste vi hålla koll på dessa, Ings är livsfarlig i boxen och Watkins likaså i djupled. Rivjärnet McGinn är som en pitbull och spelar även han så kommer vårat mittfält få slita en hel del. 


Tips: 2-1 (Lukaku x2 & El-Ghazi)
Domare: Graham Scott
Matchen sänds på Viaplay med avspark 20.45 imorgon. 

Daniel Karlsson2021-09-21 21:19:10
Author

Fler artiklar om Chelsea