Stamford Bridge, 2021-03-17 21:00

Chelsea - Atlético

Inför: Chelsea – Atletico Madrid

Inför: Chelsea – Atletico Madrid

Efter att ha rott hem en imponerande seger i den första åttondelsfinalen av årets Champions League väntar nu en tuff uppgift för Chelsea när man i returen ska ställas mot ett revanschsuget Atletico Madrid.

I det första mötet lagen emellan vann Chelsea med 1–0 efter ett imponerande konstmål av Olivier Giroud. Sedan dess har Chelsea fortsatt gått obesegrade, med två segrar och två oavgjorda på fyra matcher, med totalt noll insläppta mål.  

Chelsea:

Chelseas Champions League-säsong har varit något av en succé så här långt och man har fortfarande inte förlorat en enda match i turneringen den här säsongen. Efter att i överlägsen stil ha vunnit gruppspelet lyckades man bortaslå de spanska serieledarna i den första åttondelsfinalen, även om den matchen spelades i Rumänien istället för Madrid.

Efter vinsten mot Atletico Madrid har Chelsea som sagt gått obesegrade, något som man faktiskt gjort ända sedan Thomas Tuchel tog över för 12 matcher sedan. Under den här perioden har man enbart släppt in två mål och därmed hållit enastående 10 nollor. Om Chelsea förlänger den sviten på onsdag är man garanterade ett avancemang i och med att man vann det första mötet, men försvaret kommer att sättas på tuffa prov mot ett motiverat Atletico Madrid.

Vad som är desto sämre för Londonlaget är det faktum att både Mason Mount och Jorginho är avstängda mot Atletico Madrid efter att ha dragit på sig gula kort i det första mötet lagen emellan och gått över gränsen för antalet tillåtna gula kort innan avstängning. Thiago Silva och Tammy Abraham missade mötet mot Leeds på grund av skador och förväntas missa även matchen imorgon.

Fem senaste matcherna: (Chelseas siffror först)
Leeds (B) 0–0
Everton (H) 2–0
Liverpool (B) 1–0
Manchester United (H) 0–0
Atletico Madrid (B) 1–0

Möjlig startelva (3-4-2-1): Mendy – Azpilicueta, Christensen, Rüdiger – James, Kanté, Kovacic, Alonso – Werner, Havertz – Giroud

Atletico Madrid:

Under höstens gruppspel tog Atletico Madrid andraplatsen i sin grupp bakom överlägsna Bayern München. Gruppens övriga lag var Salzburg och Olympiakos men de klarade inte av att konkurrera med de två storklubbarna.

Sedan lottades man alltså mot det som var Frank Lampards Chelsea men som vid matchens tidpunkt hade blivit Thomas Tuchels Chelsea. Man förlorade med 0–1 efter att ha ställt upp en märkligt defensiv matchplan där det stundtals såg ut som om man spelade med en sexbackslinje. Det var en oerhört försiktig inställning och vi kan förmodligen vänta oss något helt annat i returmötet i och med att spanjorerna nu måste gå för segern för att ha en chans att gå vidare till kvartsfinal.

Inför det första mötet mot Chelsea gick det knaggligt för Madridlaget i ligan, med tre poängtapp på fyra matcher. Efter den första åttondelsfinalen har man sedan gått obesegrade, precis som Chelsea, men kryssat två av fyra matcher. Det ska tilläggas att ett av de oavgjorda resultaten var mot Real Madrid vilket knappast ska ses som något misslyckande.

Man går in i onsdagens match med en trupp helt utan avstängningar och skador, så det finns ingen anledning att tro på något annat än bästa möjliga laguppställning från Atletico Madrid.

Fem senaste matcherna: (Atletico Madrids siffror först)
Getafe (B) 0–0
Athletic Bilbao (H) 2–1
Real Madrid (H) 1–1
Villareal (B) 2–0
Chelsea (H) 0–1

Domare: Daniele Orsato (Italien)
Avspark: Onsdag 17/3 21:00 
Matchen sänds på: V Sport Premium och Viaplay



 
 

Gustav Stenberg@gustav_stenberg2021-03-16 14:35:00
Author

Fler artiklar om Chelsea