Inför: Chelsea - Basel
David Luiz fixade 2-1 till Chelsea i första semifinalmötet.

Inför: Chelsea - Basel

Chelsea med ett bra resultat i bagaget har Europa League-finalen inom räckhåll och en titel i sikte.

Matchen i Basel slutade som bekant 1-2 efter att David Luiz stänkt ditt vinstmålet bara sekunder innan slutsignalen. Fram tills dess kontrollerade Chelsea matchen men Basel fick en straff till skänks av domaren och kvitterade i slutminuterna. Att Chelsea fick in ett vinstmål kändes både välförtjänt och rättvist.

Chelsea har god form för närvarande och kommer närmst från helgens 2-0-vinst över Swansea. Då man inledde säsongen var förväntningarna höga men målsättningarna har fått omarbetats allt efter att man glidit ifrån i ligan samt åkt ut i cupspelen. Nu finner man sig i en desperat kamp om att nå en Champions League-plats nästa säsong och enda chansen att inte gå titellösa, något som Londonlaget inte är allt för vana vid, är att ta hem Europa League.

På frånvarolistan återfinns långtidsskadade Oriol Romeu, otillgänglige Demba Ba samt avstängde Ashley Cole. I övrigt är laget intakt.

Hur Benitez väljer att forma laget återstår att se. Spanjorens rotationssystem är svårt att klura ut men här kommer en vild chansning:

Chelsea: Cech, Bertrand, Terry, Cahill, Ivanovic, Lampard, Ramires, Hazard, Mata, Oscar, Torres.

Basel kommer till match med inget att förlora och man gör det som tabelltopp i den schweiziska ligan, tre poäng före huvudkonkurrenten Grasshoppers. Senast man spelade match förlorade man dock med hela 3-0 mot bottenlaget Luzern vilket indikerar att laget kanske inte är i bästa form.

Även om man säkerligen grämer sig över att ha släppt in det där sista målet i första semifinalmötet, vilket försämrade förutsättningarna markant för schweizarna, kommer man återvända till London med hoppet uppe. Sist man var i den engelska huvudstaden var nämligen inte allt för länge sedan. Det var i kvartsfinalen av Europa League och Tottenham stod för motståndet där en 2-0-ledning för gästerna till slut avslutades resultatet 2-2, vilket var ett bra resultat inför returen där Basel tog sig vidare.

Man har full trupp att tillgå inför torsdagens möte mot Chelsea.

Tänkbar startelva för Basel: Sommer, Degen, Schär, Sauro, Park, Nenny, Die, Frei, Salah, Streller, Stocker

Övrig info
- Matchen startar kl 21.00 och direktsänds på TV4 Sport.
- Fernando Torres lär starta matchen och spanjoren har ett bra målsnitt i turneringen hittills: fyra mål på sju matcher.
- Sist Chelsea förlorade en match i Europaspel på hemmaplan var i april 2011 då Man United stod för motståndet.
- Basel har spelat sex matcher på bortaplan i Europa League i år och inte lyckats vinna någon.

Daniel Joannou2013-05-01 15:07:26
Author

Fler artiklar om Chelsea