Inför Chelsea - Cardiff
Ballack var en av målskyttarna senast Cardiff gästade Stamford Bridge.

Inför Chelsea - Cardiff

Äntligen är landslagsuppehållet över och världens bästa liga är igång igen. För Chelseas del väntar match mot Cardiff på Stamford Bridge under lördagseftermiddagen.

Det har talats om Cardiff i media på senare tid, men av mindre roliga skäl då det spekuleras om manager Malky Mackays framtid. Mackay uppges överväga att sluta som tränare i klubben efter att rekryteringschefen Iain Moody blivit sparkad av ägaren Vincent Tan. Mackay har fört samtal med klubben i ett styrelsemöte under måndagen i försök om att lösa eventuella problem. Han kommer dock att vara lagets tränare under lördagens match mot Chelsea.

Chelsea har inför matchen en fin form efter att ha vunnit fyra och spelat oavgjort i en av sina tidigare fem matcher. Hemmalaget är fortfarande obesegrade hemma i Premier League den här säsongen och kommer att spela för ytterligare tre poäng mot Cardiff och därmed hålla jämna steg med övriga lag i toppen av tabellen.

Senast lagen möttes var i FA Cupen 2010 då Chelsea avancerade efter en klar 4-1 seger på Stamford Bridge. Målskyttarna från den matchen (Drogba, Ballack, Sturridge och Kalou) har dock alla lämnat, men i dagens Chelsea finns gott om spelare som kan kliva fram och göra målen.

Chelsea
Chelseas vänsterback Ashley Cole missar matchen mot Cardiff. Han tränar för att återhämta sig från en revbenskada vilken var anledningen att han missade Englands VM-kval mot Montenegro och Polen. Ryan Bertrand är redo att ersätta Cole och Mourinho berättade på dagens presskonferens att Ryan är mer än redo att spela och att han ser fram emot morgondagen.

Fernando Torres har blivit frisk och är spelklar efter att ha återhämtat sig från en knäskada mot Steaua Bukarest i UEFA Champions League tidigare denna månad. André Schürrle finns inte med i truppen efter att skadats för Tyskland tidigare i veckan mot Sverige.

Demba Ba hoppas att behålla sin plats i anfallet efter en imponerande insats i förra gången mot Norwich. Eden Hazard och Willian konkurrerar båda om startplatser efter att ha kommit in från bänken och gjort mål senast på Carrow Road.

Tänkbar startelva (4-2-3-1): Cech - Ivanovic, Luiz, Terry, Bertrand - Ramires, Mikel - Mata, Oscar, Hazard - Ba

Cardiff
Tränaren Mackay har inga skadebekymmer från landslagsuppehållet inför matchen på Stamford Bridge. Sedan tidigare är nyförvärvet från FC Köpenhamn, Andreas Cornelius, den enda frånvarande spelaren för the Bluebirds med en vristskada.

Jordan Mutch trycker på för en plats i startelvan efter sitt imponerande inhopp från bänken mot Newcastle i förra omgången.

Tänkbar startelva: (4-5-1): Marshall - Cahterine, Caulker, Turner, Taylor - Odemwingie, Ki, Gunnarsson, Medel, Whittingham - Campbell

Övrig fakta
* Chelsea, tillsammans med Stoke är de enda lag i Premier League vars anfallare inte nätat i ligan hittills i säsongen.
* Chelsea har gjort exakt två mål i sina senaste åtta hemmamatcher
* Matchen börjar 16:00 och sänds inte på svensk tv
* Glöm inte Chelseatipset

Stefan Petranovic2013-10-18 21:40:01
Author

Fler artiklar om Chelsea