Stamford Bridge, 2021-08-14 16:00

Chelsea - Crystal Palace

Inför Chelsea - Crystal Palace

Inför Chelsea - Crystal Palace

På lördag är det dags att blåsa igång Premier League säsongen igen. Chelsea inleder som Champions League och Super cup vinnare, när Crystal Palace kommer på besök och läktarna åter igen fylls av supportrar. Kan vi få en bättre inramning på säsongen?

Efter en rafflande avslutning av förra Premier Leaguesäsongen där fjärdeplatsen säkrades i den sista omgången, gav Champions Leaguetiteln en guldkant på hela säsongen som varit kantad av höga toppar och djupa dalar.

Chelsea har vunnit 17 av 22 premiärer, men har aldrig tidigare ställts mot the Eagles i en öppningsmatch. Vilket lag står som segrare i säsongens första derby, det vet vi svaret på när Jonathan Moss blåser av matchen runt 17.45 imorgon [lördag].

Historia
16 gånger har lagen möts i Premier League och det har alltid varit ett lag som tagit full pott. Chelsea 12 segrar och Palace 4.
Förra säsongen var det Chelsea som vann båda mötena, 4-0 och 4-1.

Chelsea
När den 87:e säsongen för Chelsea i högsta ligan drar igång imorgon [lördag] är det som Europa mästare och vinnare av Supercupen.
Super cupfinalen blev en match som avgjordes på straffar där Mendy som gjort en många fina ingripanden under matchens 120 minuter byttes ut inför straffavgörandet mot Kepa. Spanjoren klev in och räddade två av de sex straffarna och gav oss säsongens första titel.

Titeln gav oss en bra start på säsongen, men många av de spelare som var med i EM finalen har ännu inte spelat en enda minut för klubben efter deras semester så frågan är om Tuchel kommer våga starta någon av dem. En extra träningsmatch mot Weymouth är inplanerad till på söndag för att dessa spelare ska komma in i matchtempo.
Istället finns det många som gjort det bra på försäsongen och som är inne i matchtempot. En av dessa spelare är Trevoh Chalobah. Han har visat upp en fin spelförståelse och enligt Tuchel förtjänar han att spela efter sina fina insatser under försäsongen.

Thomas Tuchel kom in och satte ton direkt med en stark defensiv och ny formation i februari när Lampard fått gå. Nu gör han sin första säsong med klubben från start och den straka defensiven får ligga till grunden nu när anfallsspelet måste utvecklas och blomma ut.

Läget i laget: Ziyech missar matchen på grund av den axelskadan han ådrog sig i onsdagens supercup.

Under torsdagskvällen blev det äntligen officiellt att Romelu Lukaku återvänder till klubben, men lördagens match kommer för nära in på för att åter få se honom i den kungsblå tröjan ute på Stamford Bridges gröna gräs.
                      Läs mer om honom HÄR och HÄR

Möjlig startelva (3-4-2-1): Mendy; Chalobah, Christensen, Rudiger; Azpilicueta, Kante, Jorginho, Alonso; Havertz, Mount; Werner


Crystal Palace
Inför den nya säsongen har Crystal Palace gjort en hel del förändringar i truppen då de tagit in sju spelare, däribland Chelseas Marc Guehi (permanent) och Connor Gallagher (lån).
Hela tio spelare har fått lämna, däribland är det en hel del spelare som tidigare haft bärande roller. Denna förändring har gjort att laget har föryngrat sin genomsnittsålder med sju år.

Palace kommer från en 3-1 vinst i sin sista träningsmatch inför säsongsstarten där Watford stod som motståndare och de har fått ihop den nya truppen på ett bra sätt.
Wilfried Zaha har varit i en utmärkt form under försäsongen där han gjorde mål i alla matcher han deltog i.

Patrick Vieira, den tidigare Arsenalmittfältaren, kom in som ny tränare inför den kommande säsong och vill se att hans lag gör många mål, kommer till många avslut samtidigt som de tar med sig den mentala styrkan som laget har byggt upp under de tidigare säsongerna.
Som spelare har Palace nya tränare aldrig förlorat en enda av de tio matcher han spelat mot Chelsea, men hans totala vinstprocent som huvudtränare för New York City och Nice ligger på ca 42%.

Läget i laget: Connor Gallagher saknas då han tillhör Chelsea, Eberechi Eze hälseneskada, Nathan Ferguson lårskada.
För nyförvärven Joachim Andersen och Michael Olise (har ryggproblem) kan denna match vara för tidig för dem att starta då de ännu inte gjort några minuter för the Eagles.

Möjlig startelva (4-3-3): Guaita; Ward, Guehi, Tomkins, Mitchell; McArthur, Riedewald, Kouyate; Zaha, Matea, Ayew


Förväntad matchbild:
Crystal Palace har haft en lyckad försäsong när de har ställt upp med Vieiras favorituppställning 4-3-3(4-3-2-1). Till skillnad från Hodgsons Palace som inte tog några risker är känslan att Vieira vill att spelarna vågar och chansar mer framåt och tar fler avslut på mål, så det kommer troligtvis bli ett annorlunda Palace Chelsea ställs emot under lördagseftermiddagen.

Chelsea har 120 minuter i benen och många av spelarna från EM som inte är i matchform. Det bidrar nog till att det blir en böljande match där båda lagen kommer skapa chanser och de som bäst tar tillvara på dessa är det laget som kommer gå ifrån matchen med tre poäng i premiären.

Tips: 2-1

Domare: Jonathan Moss
VAR: Kevin Friend

Avspark kl. 16.00, Stamford Bridge
Visas på V Sport Premium och Viaplay.

Sofia Almroth@AlmrothSofia2021-08-13 13:08:00
Author

Fler artiklar om Chelsea